Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν τριάντα ένα (31) άτομα, προσήχθησαν πενήντα έξι (56) και έγινε έλεγχος σε πεντακόσια (500)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τριακόσια ενενήντα δύο (392) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν επτά (107) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ημεδαπού ΡΟΜΑ και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 6.6.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Κίο και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας και της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια (500) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια ενενήντα έξι (396) ήταν ημεδαποί και εκατόν τέσσερα (104) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια ενενήντα δύο (392) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα έξι (56) άτομα, από τα οποία σαράντα (40) ήταν ημεδαποί και δεκαέξι (16) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα ένα (31) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -85.421,43- ευρώ.

Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

Έντεκα (11) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για αρπαγή ανηλίκου.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για υπαίθριο εμπόριο.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για πλαστογραφία.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής στα Ανώγεια Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν έξι (106) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 15,7 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.