Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά


Λαμπρός διήμερος εορτασμός και άκρως επιτυχημένο πανηγύρι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καραβά του Δήμου Σπάρτης


Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Πολιούχων του Καραβά Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό του ομώνυμου οικισμού του Δήμου Σπάρτης την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 20/5/2014, τελέσθηκε στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάστου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου, στον οποίο παρευρέθησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών από τον Καραβά και την ευρύτερη περιοχή. Αρκετοί ήταν, επίσης, οι συλλειτουργούντες ιερείς όμορων ενοριών που τίμησαν την μνήμη των δύο Ισαποστόλων Αγίων και την εορτάζουσα ενορία.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το καθιερωμένο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή μουσική, που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του Ναού. Πλήθος κάτοικων του χωριού και μελών και φίλων του Συλλόγου στήριξαν με την παρουσία τους το έργο και την προσπάθεια του δραστήριου τοπικού σωματείου, διασκεδάζοντας υπό τις μουσικές και τα τραγούδια και γευόμενοι τα ψητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ανήμερα της εορτής των δύο Ισαποστόλων Αγίων, Τετάρτη 21/5/2014, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ των μελών του Συλλόγου και όλων των κατοίκων του χωριού. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ένα μικρό γλέντι με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά διοργανώθηκε από το Σύλλογο για τους παρευρισκόμενους.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τον διήμερο εορτασμό του Καραβά, παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων και τέλος, οι μαθητές και οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καραβά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το εορτάζον χωριό, τους χορηγούς για τις πολύτιμες προσφορές τους, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού. Εύχεται, παράλληλα, σε όλους χρόνια πολλά κάνοντας την ευχή «και του χρόνου και να μη λείπει κανείς».