Αστυνομικό Δελτίο


 Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στη Μαγούλα

Επιπλέον κατηγορούνται για κλοπή δίκυκλων οχημάτων

Συνελήφθησαν, στις 21.5.2014 το απόγευμα, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο ανήλικοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, καθώς και για κλοπή δίκυκλων οχημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, στις 20.5.2014 το βράδυ στη Σπάρτη, αφού αρχικά αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού, ακολούθως μετέβησαν στη Μαγούλα Λακωνίας και εισήλθαν σε οικία 90χρονου ημεδαπού, όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανήλικοι, στις 21.5.2014 το πρωί στη Σπάρτη, αφαίρεσαν ακόμα ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Μετά από αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι ανωτέρω εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας και συνελήφθησαν.

Ο 90χρονος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ τα μοτοποδήλατα που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.