Δήμος Σπάρτης : Το Μουσείο της Νεώτερης Σπάρτης.


 

Ξανανοίγει τις πύλες του το Μουσείο της Νεώτερης Σπάρτης στο κτίριο της Πνευματικής Εστίας από 17-1-2011 και μέχρι το Πάσχα θα λειτουργεί με ευθύνη της Πνευματικής Εστίας κάθε Τετάρτη  από 17.00 έως 20.00 μ.μ. και τις Κυριακές από 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Εν συνεχεία ο Δήμος Σπάρτης θα το λειτουργεί θέλουμε να πιστεύουμε καθημερινώς, ο δε ακριβής χρόνος θα γνωστοποιηθεί μέσω του Τύπου και της Ιστοσελίδος του Δήμου.

Το Μουσείο της Νεώτερης Σπάρτης ως θεματοφύλακας πολιτιστικών αγαθών εξετάζει το παρελθόν για να φωτίσει το παρόν και να ανιχνεύσει το μέλλον της πόλης που το ιδρύει.

Ο Δήμος Σπάρτης και η Πνευματική Εστία προετοιμάζουν σήμερα το Μουσείο της Νεώτερης Σπάρτης με τις φιλικές υποδείξεις του κου Άγγελου Δεληβορριά,Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.

Σκοπός του είναι να καταγράφει οτιδήποτε σχετίζεται με την πόλη και να πληροφορεί κάθε νέα γενιά συμπολιτών ,πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε το αστικό αυτό κέντρο της Πελοποννήσου.

Η μουσειακή έκθεση θα αρχίζει με αναφορές στη Φιλική Εταιρεία,στην Επανάσταση του 1821 και σε οικογένειες του Μυστρά  που αργότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων οικιστών της Σπάρτης. Θα συνεχίζει με το Διάταγμα του Όθωνα για την ανίδρυση της πόλεως το 1834 και θα προχωρεί παρουσιάζοντας επιλεκτικά τους σπουδαιότερους σταθμούς από την πολεοδομική, οικιστική, κοινωνική και πολιτιστική της ανάπτυξη με στοιχεία που θα προστίθενται μελλοντικά.

Παραμένει στη διακριτική ευχέρεια των κατόχων να διαθέτουν αντικείμενα σχετικά με το σκοπό του Μουσείου της Νεώτερης Σπάρτης ,είτε δανείζοντάς τα στο Μουσείο επί παρακαταθήκη διατηρώντας την κυριότητά τους είτε να τα δωρήσουν.

Για οτιδήποτε περαιτέρω μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πνευματική Εστία Σπάρτης στο τηλέφωνο του Προέδρου της Νικολάου Γεωργιάδη 27310-26343 ή στο Δήμο Σπάρτης στο τηλέφωνο 27310-26517.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΠΛΕΙΩΤΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 16571 φορές  (Εως 13/3/2011, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).