Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)


«Φωτογραφίζω τα μνημεία του τόπου μου»

Δράση για μαθητές Γυμνασίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις σε μουσεία του δικτύου του.

Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη και σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, διοργανώνεται σεμινάριο φωτογραφίας και φωτογράφιση μνημείων, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, αποκλειστικά για μαθητές Γυμνασίου. Σκοπός της δράσης «Φωτογραφίζω τα μνημεία του τόπου μου», που θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 15:00, είναι αφενός η επαφή των μαθητών με την καλλιτεχνική φωτογραφία αφετέρου η γνωριμία τους με σημαντικά μνημεία του τόπου τους.

Αρχικά τα παιδιά θα παρακολουθήσουν σεμινάριο βασικών αρχών φωτογραφίας από μέλη της Λέσχης που, στη συνέχεια, θα τα συνοδεύσουν στο σύντομο οδοιπορικό τους στην πόλη της Σπάρτης για να «συναντηθούν» με τα μνημεία τα οποία επιθυμούν να φωτογραφίσουν. Έπειτα όλοι μαζί θα επιστρέψουν στο Μουσείο για να δουν τις φωτογραφίες και να τις σχολιάσουν.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές που θα συμμετάσχουν να έχουν μαζί τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό με δυνατότητα λήψης ψηφιακών φωτογραφιών.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος – Αμαλίας 129, 231 00 Σπάρτη

Τηλ.: 27310 89315 (καθημερινά, πλην Τρίτης, 10:00 – 18:00)

Για ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής piop@piraeusbank.gr μέχρι την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014.