Επικαιρότητα - 5/3/2019


Ιστορική «συνύπαρξη» στο Μνημείο Θερμοπυλών αντιπροσωπειών των Δήμων Σπάρτης και Αλιάρτου - Θεσπιέων

Θέλοντας να νιώσουν από κοντά κάτι από το πνεύμα και την ατμόσφαιρα της ιστορίας, της μάχης των Θερμοπυλών, μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Σπάρτης, επισκέφθηκαν το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και με Θεσπιείς μαθητές  περπάτησαν εκεί όπου χιλιάδες χρόνια πριν, οι πρόγονοί τους «έπεσαν» ηρωικά, στην ομώνυμη μάχη εναντίον των Περσών, που διεξήχθη το 480 π.Χ.

Τους μαθητές αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου Σπάρτης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων ο οποίος παρείχε μια υποδειγματική ξενάγηση στο χώρο.

Υπογραμμίζεται, πως το Δ.Σ Σπάρτης έχει εγκρίνει τη διαδικασία αδελφοποίησης με το Δήμο Λαμιέων με σκοπό να ενισχυθούν οι δεσμοί που ενώνουν τη Σπάρτη και τη Λαμία, μέσα από κοινές δράσεις για την ανάδειξη της μάχης των Θερμοπυλών και της αυτοθυσίας των Σπαρτιατών.

Ακολούθησε η περιήγηση στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναφορικά με τα ιστορικά γεγονότα, μέσω πλοήγησης σε τράπεζες ψηφιακών πληροφοριών και παρακολούθησης οπτικοακουστικού υλικού τρισδιάστατης τεχνολογίας γύρω από την περίφημη μάχη.

Η επίσκεψη αυτή σηματοδότησε την έναρξη των εκδηλώσεων, οι οποίες εντάσσονται στη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στις τελετές, που πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στους Δήμους Παγγαίου και Αμφίπολης, στο πλαίσιο των μεταξύ των αδελφοποιήσεων.

=======