Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)


Η παιδική ταινία «Kauwboy: Το αγόρι με την καλιακούδα» στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον κύκλο προβολών βραβευμένων ταινιών για τα παιδιά, τους νέους και όλη την οικογένεια στα μουσεία του δικτύου του.

Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα παρουσιάζεται, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μια πολυβραβευμένη παιδική ταινία της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής.

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στις 11:00 π.μ., θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους η παιδική ταινία «Kauwboy: Το αγόρι με την καλιακούδα» (Ολλανδία 2012, 90’). Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Ολλανδίας για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:

Ο δεκάχρονος Γιόγιο φέρνει στο σπίτι μια μικρή καλιακούδα. Πρέπει να την κρύψει από τον πατέρα του που δεν θέλει πουλιά μέσα στο σπίτι. Όμως ούτε και στη μητέρα του, με την οποία μιλάει κρυφά πότε - πότε στο τηλέφωνο, δεν λέει για το πουλί. Το φυλάει έκπληξη για τα γενέθλια της, που πλησιάζουν. Ο πατέρας του ωστόσο είναι ανένδοτος: δεν θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια της αφού δεν είναι εδώ. Επειδή είναι βίαιος, ο Γιόγιο πρέπει να προσέχει πολύ. Μέσα από τη φιλία του με το πουλί και την χαρακτηριστική προσαρμοστικότητα που, μόνο τα παιδιά διαθέτουν, ο Γιόγιο βρίσκει τρόπο να γκρεμίσει το τείχος που περιβάλλει την καρδιά του πατέρα του.

Σκηνοθεσία: Boudewijn Koole 

Παίζουν: Rick Lens, Loek Peters, Husein Cahit Ölmez, Susan Radder, Ricky Koolen

Διανομή: Νεανικό Πλάνο

Τιμητικές διακρίσεις:

Βραβείο Καλύτερης Νεανικής Ταινίας και Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μυθοπλασίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, 2012

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Ξενόγλωσσης Ταινίας και Βραβείο Young Artists, Χόλιγουντ, 2013

Βραβείο UNICEF, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπουένος Άιρες, 2012

Βραβεία Young Audience και Βραβείο European Discovery of the Year της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, 2012

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Νεανικών και Παιδικών Φεστιβάλ Κινηματογράφου - ECFA

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας και Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, 2012

Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας  129

231 00,  Σπάρτη

Τηλ.: 27310 89325