Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.


 

Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Α.Μ.Ε.Α «Η Αγία Παρασκευή Μολάων».

 

Σε μια πανέμορφη πλαγιά της Κουρκούλας, πάνω απ’ την πόλη των Μολάων, βρίσκεται κτισμένο το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Παρασκευή».

Είναι κι αυτό ένα απ’ τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, τα οποία η άοκνη προσπάθεια και η ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ δημιούργησε, για να στεγαστεί ο ανθρώπινος πόνος και η μοναξιά.

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας.

Παρεβρέθηκαν οι άρχοντες του τόπου, οι ευλαβείς ιερείς αλλά και πλήθος πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, ευχαρίστησε όλους όσους προσέφεραν τον οβολό τους για το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, αφού ευλόγησε την πίτα, διένειμε τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους. Το φλουρί έτυχε στον γιατρό του ιδρύματος,κ. Κουράκο.Μαθητές της Φιλαρμονικής του Δήμου, με τον μαέστρο τους Κώστα Κεκέρη, έψαλαν κάλαντα και τραγούδια, δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στο διευθυντή του Ιδρύματος, πατέρα Παναγιώτη Λεγάκη,όσο και στις εργαζόμενες, που με την σκληρή δουλειά τους και τον σεβασμό και την αγάπη που επιδεικνύουν στους τροφίμους, συμβάλλουν όλοι μαζί στην άριστη λειτουργία του Γηροκομείου-Ασύλου Ανιάτων.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 10127 φορές  (Εως 3/2/2011, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).