Δήμος Σπάρτης


Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών του Δήμoυ Σπάρτης


Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  ο Δήμος Σπάρτης σε μία όμορφη τελετή, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε και βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου, που συγκέντρωσαν τουλάχιστον 17.500 μόρια στις Πανελλαδικές  εξετάσεις 2016 - 2017.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στην ιστορική έδρα του Δήμου Σπάρτης το Μυστρά και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ), που ήταν κατάμεστος από επιτυχόντες μαθητές/τριες , από γονείς ,συγγενείς, φίλους, τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δήμος Σπάρτης συγχαίρει όλους όσους πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις παρά τα προβλήματα, που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Ήταν μία δύσκολη και κουραστική χρονιά αλλά το αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών. Είναι χαρά για το Δήμο μας να έχει πολλούς νέους και αργότερα πτυχιούχους. Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο καθώς αποτελούν το μέλλον, την παρακαταθήκη αυτού του τόπου.

Μην ξεχνάμε και τους μαθητές, που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι αλλά να επιδιώξουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους.  Άλλωστε είναι απλώς μια μάχη από τις πολλές που έχουν να δώσουν. Η ζωή είναι μπροστά τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, συμμετέχοντας με αγωνία και αγάπη στην όλη προσπάθεια όπως και στους καθηγητές για τις γνώσεις και τη στήριξη, γιατί η επιτυχία είναι αποτέλεσμα του οικογενειακού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος ανεξάρτητα της πρόθεσης, της διάθεσης και της ικανότητας του παιδιού.

Επιπλέον, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μυστρά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την παραχώρηση του πανέμορφου αυτού χώρου και ιδιαίτερα την κα Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου για την πολύτιμη βοήθεια της .

Καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά.

Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν και στους Διευθυντές/τριες των σχολείων.

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ