Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 12/2018


Εκδήλωση του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης για την Ημέρα ΑΜΕΑ


Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων "Ο Άγιος Παντελεήμων", στα πλαίσια εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε σχολεία του τόπου μας για να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτή την ξεχωριστή ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρίες.

Στην πρόσκληση του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν φοιτητές της Νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Σπάρτης, του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Την εκδήλωση προλόγισε η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτα Αλεβετσοβίτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι : "Τα άτομα με αναπηρίες μας χαρίζουν κάθε στιγμή που αγωνίζονται στο στίβο της ζωής κάτι που όλοι ξεχνάμε : όλοι οι άνθρωποι είναι νικητές, όλα τα όνειρα βγαίνουν αληθινά, αρκεί να πιστέψουν στο θεό και στον εαυτόν τους".

Αμέσως μετά ο Δ/ντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ιδρύματος καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πάσχοντες συνανθρώπους μας όλα αυτά τα χρόνια. Απευθυνόμενος στους μαθητές των σχολείων, τόνισε πόσο σημαντική είναι η υγεία για όλους καθώς και τον τρόπο  για να είναι κάποιος υγιής. Εν κατακλείδι  μετέφερε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, κ.κ. Ευσταθίου προς όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι πρόσφεραν ιδιαίτερη χαρά στους τροφίμους του Ιδρύματος.

Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας απηύθυναν χαιρετισμό η Δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Σπάρτης, κα Σοφία Παινέση, καθώς και οι Δ/ντές του 1ου και 4ου Γυμνασίου Σπάρτης, κ. Ανδρόνικος Σακελλαρόπουλος και κ. Ιωάννης Κονδυλόπουλος.

Εν συνεχεία η κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη, Ειδική Παιδαγωγός, ανέπτυξε το θέμα: "Αναπηρία και άτομα με ειδικές ανάγκες". Μεταξύ άλλων τόνισε: "Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλει να ακούσει ότι είναι ξεχωριστός ή ιδιαίτερος. Ούτε κάποιος άνθρωπος με αναπηρία, ούτε και η οικογένειά τους . Αυτό που θέλει περισσότερο από όλα είναι να μην διαφέρει καθόλου από τους υπόλοιπους και να μην ξεχωρίζει. Αυτό σημαίνει να μπορεί να κάνει όλα όσα μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι".

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια αφιερωμένα στην ημέρα ΑΜΕΑ από τις χορωδίες του 1ου και 4ου Γυμνασίου Σπάρτης. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση "Ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας" που παρουσίασαν από κοινού τρόφιμοι του Ιδρύματος και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης και πρόσφερε σε όλους ένα σπουδαίο μάθημα αγάπης και ανθρωπιάς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου τρεις μαθητές παρέλαβαν ο καθένας ως δώρο μία μπάλα.

======