Αστυνομικό Δελτίο


Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, προσήχθησαν πενήντα εννέα (59) και έγινε έλεγχος σε εκατόν εβδομήντα πέντε (175)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα οκτώ (158) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα τρεις (53) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 9.4.2014, αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα πέντε (175) άτομα, εκ των οποίων εκατόν έξι (106) ήταν ημεδαποί και εξήντα εννέα (69) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν πενήντα οκτώ (158) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα, από τα οποία δεκατρία (13) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ανήλικος ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για κλοπή.

Τέσσερις (4) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ανήλικος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος συνολικά τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα μία (51) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις για κατάληψη πεζοδρομίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.