Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου


Ο Ηλίας Στρατηγάκος νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου


Με ευρεία πλειοψηφία εξελέγη στις 9 Απριλίου 2014 Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας κ. Ηλίας Στρατηγάκος, αφού έλαβε 28 ψήφους (38 ψηφίσαντες, 10 λευκά).

Στην πρώτη ψηφοφορία, όπου δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας ο κ. Στρατηγάκος έλαβε το σύνολο των ψήφων (23 ψήφοι από τους 23 ψηφίσαντες).

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε απευθυνόμενος στο Π.Σ. : «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να υπηρετώ από αυτή τη θέση ευθύνης την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, που με εμπιστεύεται και μου αναθέτει δύσκολα καθήκοντα.Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους που σήμερα με τίμησαν και με εξέλεξαν Πρόεδρο του Π.Σ. Όλοι εργαζόμαστε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, προς όφελος της Πελοποννήσου μας. Εκείνο που εξ αρχής δηλώνω είναι ότι η διασφάλιση της καλής και δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ. θα είναι το πρώτο μέλημά μου, ώστε να ακούγονται με σεβασμό όλες οι απόψεις και να λαμβάνονται οι καλύτερες αποφάσεις.

Το Π.Σ. ως ανώτατο Όργανο παραγωγής πολιτικής καταξιώνεται με την καλή λειτουργία του και γι' αυτό προσβλέπω και ζητώ τη συνεργασία όλων των συναδέλφων.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να εξάρω τη συμβολή όλων για το υψηλό επίπεδο, τη σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης που χαρακτήριζε τη λειτουργία του Π.Σ. τα 3 αυτά χρόνια που πέρασαν και με τη συμμετοχή όλων προσετέθη κύρος στο όργανο. Αυτό καλώ όλους να το διαφυλάξουμε και να το επαυξήσουμε .

Δηλώνω επίσης ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια η χρονική διάρκεια των συνεδριάσεων να μη ξεπερνά στα από τον Κανονισμό προβλεπόμενα, χωρίς να χάνεται η ουσία και η πληρότητα των εξεταζομένων θεμάτων».