Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)


Το Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη γιορτάζει τα δέκατα πέμπτα γενέθλιά του

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, συμπληρώνει δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας και πολυσήμαντης προσφοράς. Με αυτή την αφορμή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει στο Μουσείο επετειακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:
Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 (ώρες 11:00 και 13:00) οργανώνονται για άτομα τρίτης ηλικίας εργαστήρια με τίτλο «Με έμπνευση την ελιά». Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», που φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου και στη συνέχεια, με την καθοδήγηση ειδικών μουσειοπαιδαγωγών, θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου και της περιοδικής έκθεσης.

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 (ώρα 11:30) ο ξεναγός Δημήτρης Βλαχάκος, οδηγώντας το κοινό σε μια παιγνιώδη ξενάγηση, θα περιηγηθεί τη μόνιμη και περιοδική έκθεση του Μουσείου, σε ένα διαχρονικό ταξίδι στον πολιτισμό της ελιάς και του ελαιόλαδου, αλλά και στη διαρκή αναζήτηση του Ωραίου. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα ακολουθήσει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά κάθε ηλικίας.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 40.
Διάρκεια ξενάγησης και παιχνιδιού: 90 λεπτά.

Η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

* Στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του Μουσείου, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

=============