Αστυνομικό Δελτίο


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία

 Συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα, προσήχθησαν είκοσι επτά (27) και έγινε έλεγχος σε εβδομήντα οκτώ (78)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πενήντα εννέα (59) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 3.4.2014, αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα οκτώ (78) άτομα, καθώς και σε πενήντα εννέα (59) οχήματα, ενώ επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα και συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα.

Ειδικότερα, τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

  • Δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία στο Ανθοχώριο Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός (1) 20χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.