Επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στον Α.Σ.Ε Σκάλας.


 

  Επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣΕ Σκάλας πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη κα. Ντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργο Πουλοκέφαλο.

  Παρόντες στην εν λόγω συνάντηση ήταν: οι βουλευτές ΝΔ Λακωνίας κκ. Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος,  ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης - συνεπικουρούμενος από τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρος Σαρρής, ο προϊστάμενος του Υποκ/τος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ανδρέας Μανέτας, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΑΣΕ Σκάλας, καθώς επίσης εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την περιφέρεια Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.

  Σκοπός της ανωτέρω σύσκεψης ήταν η αποτύπωση της πραγματικής ζημίας, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου παγετού που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, ενώ -ομόφωνα-  εκφράστηκε η κοινή επιθυμία, τόσο από την πλευρά του ΕΛΓΑ όσο και των λοιπών συμμετεχόντων, για την καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες αγρότες.

  Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Πελ/σου ενημέρωσε ότι, στο άμεσο μέλλον, ο Δήμος Ευρώτα θα φιλοξενήσει μια μεγάλη σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων, οργανώσεων της Πελοποννήσου και πιθανότατα του ιδίου του Πρωθυπουργού.  

  Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ευρώτα, εξέφρασε την πάγια και σταθερή θέση του, ως προς το ζήτημα καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες της περιοχής, χαρακτηρίζοντας την οικονομική στήριξη των αγροτών <<μονόδρομο>>, ενόψει μάλιστα της γενικότερης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

  Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι, θα συμμετέχει στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ και προς τούτο, όρισε -βάσει των προβλεπόμενων από την Πολιτεία- αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Ηλία Παναγιωτακάκο, συνεπικουρούμενο από το δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήριο Μένεγα.

 

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, κατόπιν σχετικής διαπιστώσεως από τον ΕΛΓΑ, την Τρίτη 11-1-2010.

Σύσκεψη, υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Σκανδαλίδη πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 στα γραφεία του ομώνυμου Υπουργείου, στην Αθήνα.

  Στη συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές Λακωνίας κκ. Δαβάκης, Αποστολάκος και Γρηγοράκος, οι Δήμαρχοι Ευρώτα και Μονεμβασίας κκ. Γρυπώτης και Τριχείλης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων.

  Σκοπός της σύσκεψης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, κατόπιν σχετικής διαπιστώσεως από τον ΕΛΓΑ.

  Το Δήμαρχο Ευρώτα θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, με το δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Μένεγα.

 

Η  Γέφυρα του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα.

Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 στα γραφεία του ΑΣΕ Σκάλας, αντικείμενο της οποίας ήταν η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της περιφέρειας Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας,  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισκέφθηκαν τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα, για να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς τις φθορές που η τελευταία έχει υποστεί, ιδίως κατά την πάροδο των τελευταίων ετών.


  Πράγματι, οι προαναφερθέντες διαπίστωσαν την επικινδυνότητα της γέφυρας και κατόπιν αιτήματος του κ. Γρυπιώτη, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε αφενός για την άμεση αποκατάσταση των φθορών και αφετέρου για οριστική επίλυση του προβλήματος, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση κι εξυπηρέτηση των διερχόμενων πολιτών.

  Κατόπιν τούτου, ο κ. Τατούλης όρισε υπεύθυνο τον κ. Πουλοκέφαλο (πρόεδρο Περιφερειακού συμβουλίου), ώστε σε συνεργασία με τον κ. Γρυπιώτη να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

φωτογραφίες : Γραφείο Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 28562 φορές  (Εως 13/3/2011, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).