Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - Υποδομές.


Τατούλης και Τζανετέα σε σημαντικά έργα της Λακωνίας


Περιοδεία στα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην Λακωνία πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κα. Ντία Τζανετέα και τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ Στρατηγάκο και Σκούρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης παραβρέθηκε στην εγκατάσταση του εργολάβου στον οδικό άξονα Άγιος Φωκάς – Νεάπολη, στην θέση Αδιάκοπο, ένα έργο κομβικής σημασίας που έρχεται να συνδέσει δύο σημαντικές πόλεις της Λακωνίας, την Μονεμβασιά και την Νεάπολη και το οποίο αποτελούσε για δεκαετίες αίτημα των Λακώνων πολιτών.

Να υπενθυμισθεί ότι στο συγκεκριμένο έργο, η περιφερειακή Αρχή, είχε παραλάβει μια προμελέτη, άμεσα προχώρησε στην σύνταξη της οριστικής μελέτης, στην ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στην δημοπράτηση του και τέλος στην συμβασιοποίησή του.

Σε δεκαοχτώ μήνες από σήμερα, αυτός ο οδικός άξονας θα δώσει νέα προοπτική ανάπτυξης στην Νότια Λακωνία, ενώ θα δώσει ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας, που ζουν, εργάζονται και επιχειρούν σε αυτό το άκρο της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιθεώρησε και το έργο της αποχέτευσης των Μολάων το οποίο προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου βρέθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σε έναν μήνα από σήμερα θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους αλιείς της περιοχής.

Τέλος, επισκέφθηκε και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου, στην θέση Προφήτη Ηλία, το οποίο και αυτό βαίνει προς ολοκλήρωση.

Ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης κα. Ντία Τζανετέα έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Το έργο που έχει γίνει αυτήν την τριετία για την Λακωνία δεν είχε παραχθεί ποτέ στο παρελθόν. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ολοκλήρωση όσων ξεκίνησαν και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, προκειμένου όλα αυτά τα έργα να φτάσουν στον πολίτη και να αλλάξουν την ζωή του. Η επόμενη πενταετία είναι περίοδος που θα αφοσιωθούμε απόλυτα σε έναν στόχο: πώς το έργο που έγινε θα φέρει πραγματική ανάπτυξη στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Η Πελοπόννησος μπορεί να προχωρήσει μπροστά και να ξεπεράσει μόνη της την κρίση. Σταθήκαμε στα πόδια μας την πιο δύσκολη στιγμή και περπατάμε πια γρήγορα στο μέλλον».