Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Παρόρι - 25/3/2014


Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Παρόρι του Δήμου Σπάρτης

Στην Τοπική Κοινότητα Παρορείου η εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, λόγω ότι οι μαθητές ανήμερα της εορτής πρέπει να βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Μυστρά, όπου εκεί θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννου.

Τελέστηκε πανηγυρικά η θεία λειτουργία με Δοξολογία στο Κεντρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Έλους και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε όλοι στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία του κεράμου όπου ψάλθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων από τον συνταξιούχο στρατιωτικό ιερέα π. Νύμφων.

Μετά ξεκίνησε η εορτή με παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννη, κατάθεση στεφανιών από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Χρήστο Μπουγάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παρορείου κ. Σταύρο Περγαντή και τον μαθήτρια της Δ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Καλλιόπη Μανίκα.

Στη συνέχεια είχαμε απαγγελία ποιημάτων από όλους τους μαθητές. Παραβρέθηκαν ακόμη η Δημοτική Σύμβουλος Σπάρτης κ. Τζένη Παπαστάθη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παρορείου κ. Δήμητρα Μπεζεριάνου - Μακελλαράκη και ο κ. Δημήτριος Βύρης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Η γιορτή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και με το εθνικό ύμνο.

Τέλος ο Πρόεδρος του Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για την πολύ όμορφη γιορτή που παρουσίασαν, ευχαρίστησε όλους τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους στο Παρόρι καθώς και όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε και παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 1821.