O Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σπάρτη - 25/3/2014


 

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σπάρτη


Οι εκδηλώσεις στη Λακωνική πρωτεύουσα ξεκίνησαν με έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης από τους στρατιώτες του ΚΕΕΜ και στη συνέχεια ακολούθησε η δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου.

Τη δοξολογία παρακολούθησαν αντιπροσωπείες των μαθητών των σχολείων της πόλης, που προσήλθαν με τις σημαίες και τα λάβαρά τους.

Η συνέχεια ήταν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

Η παρέλαση που ακολούθησε είχε την καθιερωμένη λαμπρότητα και οι παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές των σχολείων στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση ενώ παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ Ευστάθιος, η βουλευτής Λακωνίας κ. Πατριανάκου , η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Χρήστος Πλειώτας, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σπάρτης, αρκετοί επίσημοι καθώς και πλήθος κόσμου.