Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14/3/2014

Με καθυστέρηση δύο ετών και ελάχιστο χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συγκάλεσε την Πέμπτη, τμήμα της περιφερειακής ομάδας της παράταξής του.

Από τα 31 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνθέτουν την παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προσκλήθηκαν τα 23 – και εξ αυτών μόλις τα 15 ανταποκρίθηκαν με τη φυσική τους παρουσία. Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και καθιστά σαφές και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Και τούτο γιατί συνιστά την κατάληξη μιας πορείας, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την εξαναγκαστική παραίτηση του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη και συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα με την παράνομη «αντικατάσταση» του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά, με διαδικασία εξωθεσμικής μεθόδευσης.

Πρόκειται για μία διαδρομή, που έχει εκτραπεί από τις διακηρυγμένες αρχές της παράταξης το 2010, τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι εντελώς αντίθετα με εκείνα που εκφράζουν τις πολιτικές μας αρχές. Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία. Και έχει καταλήξει στην ουσιαστική διάλυση της παράταξης.

Η ευθύνη για αυτή την διάλυση και τον ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής δράσης  βαραίνει αποκλειστικά τον περιφερειάρχη, ως επικεφαλής της. Αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής ευθύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

Όλα τα παραπάνω μάς επιβάλλουν για στοιχειώδους λόγους πολιτικής και ηθικής αξιοπρέπειας τη διαμόρφωση ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας προσβάλλουν. Παράλληλα, μάς  οδηγούν στην ανάγκη να χαράξουμε διαφορετικές διαδρομές.

Γιατί τα προβλήματα δεν επιλύονται όταν συζητιούνται στους κλειστούς τοίχους των συνεδριάσεων, αλλά όταν τίθενται ενώπιον των πολιτών.

Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τατούλη.

ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΛΕΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

===========================================

ΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Πληροφορήθηκα   έκπληκτος   τους  προσωπικούς  χαρακτηρισμούς  του  Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου ,στη  σημερινή  του  συνέντευξη , περί  υπαρξιακών  προβλημάτων,  αλλά  δεν  θα  του  κάνω  τη  χάρη  να  του  ανταπαντήσω  με  τον  ίδιο  τρόπο.

Όταν  οι  θέσεις  του  στερούνται   πολιτικών  όρων  και  επιχειρημάτων ,   η γνωστή  και  δοκιμασμένη δίοδος  διαφυγής  για  αυτόν  είναι   οι  χαρακτηρισμοί.   Και  αυτό  του  το  αναγνωρίζω , το  κατέχει, το  είδαμε  άλλωστε  σε  πολλές  εκφάνσεις  της  πολιτικής  του διαδρομής.

Τον  καταλαβαίνω.  Ο  πανικός  πολλές  φορές  δημιουργεί  σαν επακόλουθο   «απώλεια  προσανατολισμού»  και  εκεί  δεν  υπάρχουν  διακρίσεις.

 Το  ψυχικό  απόθεμα ή  το έχεις  ή  δεν  το  έχεις!  Και  αυτό  ο  κ. Τατούλης   δεν  το  έχει! 

Με  εμμονή  στις  αρχές  μου , τον  αφήνω  στην   « λογιστική  του  κοσμογονία »  με  μία  όμως  απαραίτητη  υπενθύμιση ,  καταστάλαγμα   από  τη  σοφία  του  λαού  μας.

 Όποιος  σπέρνει  ανέμους ,  θερίζει  θύελες.

Στα  μαρμαρένια  αλώνια,  λοιπόν    κ.  Τατούλη!

 

Σπάρτη      14.03.2014