Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - Υποδομές


Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δημοπράτησε τo έργo «ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» ΠΡΟΥΠ. : 120.000 €

"Ακόμα ένα βήμα για την κατασκευή του Νέου Μουσείου Σπάρτης", δήλωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα εκφράζοντας την ξεχωριστή ικανοποίηση τους για την δημοπράτηση του έργου "Χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης" με προϋπολογισμό 120.000,00 ευρώ. Η δημοπράτηση διενεργήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι, όπως είχαν δεσμευθεί από την πρώτη ημέρα  που ανέλαβαν, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης αποτελεί έργο πρώτης γραμμής και πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουμε την πλήρη εικόνα από πλευράς αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο, κάτι που θα καθορίσει και την χωροθέτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νέου Μουσείου Σπάρτης.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πιστώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η εργολαβία προβλέπει να εκτελεσθούν χωματουργικές εργασίες δια χειρός καθώς και με την χρήση μηχανημάτων οι οποίες αφορούν αρχαιολογικές έρευνες σε συνεργασία και με την επίβλεψη της Ε΄ ΕΠΚΑ Σπάρτης.