Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - ΕΣΠΑ 2014-2020


Συνάντηση για την Νέα Προγραμματική Περιόδο 2014-2020 στο Διοικητήριο Λακωνίας

Συνάντηση με θέμα «Μαζί στο κατώφλι της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας την Τετάρτη 12.3.2014 στα πλαίσια του σχεδιασμού και της υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 παρουσία Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών & Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών, αγροτών, επιστημόνων και πλήθος κόσμου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα αναπτυξιακά προγράμματα της επόμενης περιόδου, τον σχεδιασμό και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και η ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματικότερη κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Κύριοι Εισηγητές ήταν οι:

κ.Παναγιώτης Κούτρης, Προϊστάμενος Μονάδας Α' Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου

κ. Μαρίνος Μπερέτσος, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Την συζήτηση συντόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος LEADER κ. Σπ. Φλώρος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Χαρ. Σκούρος, Σπ. Φλώρος και Ηλ. Στρατηγάκος μεταξύ των άλλων τόνισαν ότι: « το αναπτυξιακό όραμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να γίνει η Πελοπόννησος πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με την μεγιστοποίηση της αξιοποίησης του ανθρώπινου και τεχνολογικού κεφαλαίου. Η επίτευξη του στρατηγικού Στόχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί μόνο με την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της».