Π.Ε Λακωνίας - Υποδομές


Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δημοπράτησε τo έργo «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ19 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ» ΠΡΟΥΠ. : 2.755.000 €

Την ξεχωριστή τους ικανοποίηση  εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα για την δημοπράτηση του έργου "Κατασκευή Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης" με προϋπολογισμό  2.755.200 ευρώ.

Η δημοπράτηση διενεργήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.

Σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το νοσοκομείο Σπάρτης δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο

Η χρηματοδότηση του έργου είχε ενταχθεί με την υπ΄ αριθμόν 3885/20.8.2013 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι" περιόδου 2007 - 2013.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών στο νοσοκομείο Σπάρτης, που χωροθετείται εν επαφή με το κτίριο του νέου χειρουργείου και με την μονάδα τεχνητού νεφρού και με την ολοκλήρωσή της θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνέργεια με το υφιστάμενο κτίριο. Η νέα πτέρυγα θα αποτελείται από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφανείας περίπου 1500 τ.μ.. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι  ενώ στο υπόγειο τοποθετείται το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.