Δήμος Ανατολικής Μάνης - Η Μάνη στα Γιάννενα 19-21/2/2014


Η Μάνη στα Γιάννενα

Τριήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στα Ιωάννινα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με επικεφαλής τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ Αντώνη Κουμεντάκο και Ελένη Δρακουλάκου, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της 101ης Επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 μετέβη στα οχυρά του Μπιζανίου, όπου πραγματοποιήθηκε, όπως πάντοτε τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων και ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 στο πολιτιστικό κέντρο Μπιζανίου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στην TOΠIKH KOINOTHTA MANΩΛIAΣΣAΣ στη θέση «Εικονίσματα», όπου στα μνημεία των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού και των εθελοντικών σωμάτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και των πεσόντων Μανιατών έγινε εκδήλωση μνήμης, όπως και η επίσκεψη στο Αυγό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 με την Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, μετά την  Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, να συμμετέχει και να ανοίγει μάλιστα την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την επίσκεψη στα Ιωάννινα που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης