Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

 

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης

 

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας πραγματοποίησε, στο Ξενοδοχείο «Πανόραμα» στη Μονεμβάσια, τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της. Πρόκειται για  τη πρώτη εκδήλωση από τη σύσταση του νέου Δ.Σ.

Η εκδήλωση ήταν κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένη και τα σημάδια υπήρξαν άκρως ενθαρρυντικά. Αυτό γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη το νεοσύστατο Δ.Σ. ώστε να προχωρήσει με μεγαλύτερη θέληση και διάθεση στην υλοποίηση  των στόχων των μελών της Ένωσης.

Το έργο της Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο, ωστόσο το ξεκίνημα στην νέα προσπάθεια που γίνεται, έδειξε ότι οι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη μια ενεργή και δυνατή Ένωση που θα είναι αρωγός στην δύσκολη προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κος Παναγιώτης Γράφος στον χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη συμμετοχή τους στην εκδήλωση στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους της Ένωσης καθώς και τις μέχρι σήμερα δράσεις του νέου Δ.Σ. Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά :

«Φίλοι και συνεπαγγελματίες μη περιμένουμε μια ανάπτυξη που θα έρθει κάποτε ουρανοκατέβατη για να λύσει ως από μηχανής θεός όλα μας τα προβλήματα. Ανάπτυξη είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να καταγράφουμε τις ατέλειες μας, να βελτιώνουμε τα ποιοτικά στοιχεία των προϊόντων που παράγουμε, να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, να γνωρίζουμε τι είναι εκείνο που αγνοούμε, να ενημερωνόμαστε, να εξελισσόμαστε. Ανάπτυξη είναι η χαρά για συνεργασία και προσφορά ,η αλληλεγγύη προς το συνάδελφο και τον συνδημότη μας η παροχή όχι υπηρεσιών αλλά ποιότητος ζωής στο πελάτη μας και εν τέλει Ανάπτυξη είναι ότι κάνει εμάς τους ίδιους ωφελιμότερους πολίτες.»

Το Δ.Σ. της Ένωσης θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο τόσο διότι κόσμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, όσο και για την ενωτική ομιλία του. Επρόκειτο για  ένα μάθημα προς όλους τους παρευρισκόμενους καθώς έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή περίοδος για τους επαγγελματίες και την χώρα μας γενικότερα. Ο μόνος δρόμος όπως τόνισε ο Παναγιότατος είναι η ένωση, η ομόνοια και η ομοψυχία.

Επίσης, το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα. Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ένωσης και πάντοτε πρόθυμη να βοηθήσει τον Δήμο Μονεμβασίας όπου χρειαστεί, την Βουλευτή Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου για την παρουσία της και φυσικά τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την Ένωση Επιχειρηματιών σε θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους επαγγελματίες και τα προβλήματα τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους, προέδρους και εκπροσώπους ενώσεων και φορέων και φυσικά τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Επιχειρηματιών για τη ζεστή και τιμητική για εμάς παρουσία τους.     

Η υπόσχεση που μπορεί να δοθεί προς όλους  από το νέο Δ.Σ., είναι η διαρκής προσπάθεια τόσο για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρηματιών-μελών της Ένωσης, όσο και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών της Μονεμβασιάς προς τους επισκέπτες. Έτσι ώστε η Μονεμβάσια να βρεθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σ’ αυτόν το δύσκολο μαραθώνιο.

Η εκδήλωση αυτή, δεν ήταν παρά μόνο ένα δυναμικό ξεκίνημα, στο οποίο ευελπιστούμε να δοθεί μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.

 

 
Εκ μέρους του Δ.Σ.

 

     Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΟΣ                                                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΑΜΗΣ