Τσικνοπέμπτη στη Νεάπολη Βοιών - 20/2/2014


Με τον παραδοσιακό τρόπο, με αποκριάτικη διάθεση και κέφι γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στη Νεάπολη Βοιών

Ο Εορτασμός της Τσικνοπέμπτης στην παραλία της Νεάπολης Βοιών κάτω από το Γυμνάσιο ή κάτω από το Μεταξουργείο, για τους παλαιότερους Βατικιώτες, έγινε και φέτος με τον παραδοσιακό τρόπο


Από το μεσημέρι της Πέμπτης πλήθος κόσμου από όλα τα Βάτικα μαζεύτηκε κατά μήκος της παραλίας και στις γειτονιές της πόλης. Παντού αυτοσχέδιες ψησταριές, κρέατα, λουκάνικα, ψωμί, κρασιά και τα υπόλοιπα απαιτούμενα μαζί με την μοναδική φιλοξενία των Βακιτιωτών, δημιούργησαν κλίμα χαράς και διασκέδασης. Ένα έθιμο που κρατά γερά με την στήριξη των Συλλόγων και της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης.

Και οι επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή αλλά και οι κάτοικοι βρέθηκαν μέσα σε ένα αποκριάτικο κλίμα με αυθόρμητο κέφι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων, ο Ναυτικός Όμιλος Βοιών, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Βατίκων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου & Λυκείου Νεάπολης και του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, Σύλλογος Ε.Π.Α.Λ. Βατίκων, η Φιλαρμονική Νεάπολης, ο Σύλλογος Διδασκόντων, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" Βατίκων, συμμετείχαν στην διοργάνωση μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και πρόσφεραν δωρεάν στον κόσμο ψητά και κρασί.

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, στην παραλιακή οδό γινόταν το αδιαχώρητο, ο κόσμος - μικροί και μεγάλοι - διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου !!.

Η Νεάπολη Βοιών περιμένει πάντα με φιλόξενη διάθεση τους επισκέπτες της, όλες τις εποχές του χρόνου, Λάκωνες και μή.


Kείμενο - Φωτογραφίες : Δέσποινα Παπούλη & Παναγιώτης Σταθάκης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Προσαρμογή κειμένου - σύνταξη : Λακωνικά Νέα .gr