Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - Υποδομές


Ντία Τζανετέα : «Δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες σημαντικά έργα για τη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού άνω των 17.000.000 ευρώ» 

 20-2-2014

Στη δημοπράτηση σημαντικών έργων προχωρά στο αμέσως προσεχές διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας που αφορούν στις κοινωνικές υποδομές (Νοσοκομείο Σπάρτης), στον Πολιτισμό (Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης) και στους οδικούς άξονες.

Συγκεκριμένα δημοπρατούνται κατά χρονική σειρά τα παρακάτω έργα:

α) Την Τρίτη  25-2-2014 το έργο: «Κατασκευή Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης» Προϋπολογισμού 2.755.200,00€.

Πρόκειται για την υλοποίηση νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών που χωροθετείται εν επαφή με το κτίριο του νέου χειρουργείου και με την μονάδα τεχνητού νεφρού. Η συνολική επιφάνεια της νέας πτέρυγας που θα εκτείνεται σε δύο επίπεδα είναι περίπου 1500τ.μ. Το έργο χρηματοδοτείται  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με  Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

β) Την Τρίτη 11-3-2014 το έργο: «Χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης»  προϋπολογισμού 120.000,00€.

Προβλέπεται να εκτελεσθούν χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το Νέο αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης οι οποίες αφορούν αρχαιολογικές έρευνες. Οι εργασίες θα επιτελεσθούν σε συνεργασία με την Ε΄ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

γ) Την Τρίτη 11-3-2014 του έργο «Συντήρηση της υπ΄ αρ. 2 ΕΠ.Ο. Σπάρτη –Καστόρι προς Μεγαλόπολη»  προϋπολογισμού 1.300.000,00€.

Προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης σε διάφορες θέσεις της επαρχιακής οδού για την αποκατάσταση του οδοστρώματος που έχει υποστεί φθορές καθώς και βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος της οδού.

δ) Την Τρίτη 18-3-2014 το έργο: «Επαρχιακός δρόμος Σκούρα – Γεράκι» προϋπολογισμού 12.980.000,00€.

Αντικείμενο των έργων αποτελεί η βελτίωση της επαρχιακής οδού μεταξύ των οικισμών Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή γέφυρας στο ρέμα του Πόρου η οποία συμπεριλαμβάνει και οδικές παρεμβάσεις σε μήκος 1,5 χιλ. και στην παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γεράκι μήκους 5,64χιλ. Το έργο χρηματοδοτείται  από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με  Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί μετά από επίπονη και συλλογική προσπάθεια όλων των Υπηρεσιών ολοκληρώθηκαν οι παραπάνω μελέτες, εντάχθηκαν έγκαιρα σε χρηματοδοτικά προγράμματα και σύντομα θα εισέλθουν στην φάση της υλοποίησης. Επιπροσθέτως δήλωσαν ότι, αποδεικνύεται η ολοκληρωμένη προσέγγισή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την δημιουργία υποδομών που με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιεί  έργα σε διάφορους τομείς έχοντας ως βασική προϋπόθεση την ανάπτυξη της  Λακωνίας.