ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2014: 53 χρόνια θεσμός.


ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2014


Το Καρναβάλι Κροκεών είναι το ιστορικότερο Καρναβάλι της Λακωνίας και μαζί με της Πάτρας το παλαιότερο στην Πελοπόννησο.

Οι Κροκεάτες έχουν το δικό τους τρόπο να διασκεδάζουν τους επισκέπτες τους , στο φιλόξενο χωριό του αείμνηστου Ακαδημαϊκού και Ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο Δήμος Ευρώτα, το Τοπικό Συμβούλιο και οι Σύλλογοι των Κροκεών σε μια άψογη συνεργασία θα προσπαθήσουν και φέτος να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσο των Λακώνων, όσο και των τουριστών που θα επισκεφθούν την περιοχή το τριήμερο της Αποκριάς .

Κατά βάση το Καρναβάλι Κροκεών στηρίζεται στον εθελοντισμό της νεολαίας, που προετοιμάζει τις κατασκευές των αρμάτων, οργανώνει τα γκρουπ που θα παρελάσουν και διαμορφώνει το στολισμό της Αποκριάς στο χωριό.

Για την καλύτερη οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων υπάρχει, τόσο ομάδα στο fb, όσο και email : karnavalikrokeon@gmail.com για την συμμετοχή όσων θέλουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 2ας Μαρτίου 2014 .

Τέλος σημαντική βαρύτητα δίνεται στο Λαχείο του Καρναβάλου 2014, που έχει εκδοθεί υπό την αιγίδα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κροκεών. Πρωτοτυπία είναι η ηλεκτρονική πώληση του λαχείου. Το δώρο είναι ένα αυτοκίνητο VW UP και ο λαχνός κοστίζει 1 ένα ευρώ.