Μουσικό Σχολείο Σπάρτης


Μουσικό Σχολείο  Σπάρτης - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius

10/2/2014

Οι μαθητές της Α , Β Λυκείου και Γ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης μαζί με τους καθηγητές τους επέστρεψαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την 1η συνάντηση που είχαν στη Valencia της Ισπανίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, όπου το Μουσικό Σχολείο έχει συντονιστικό ρόλο και συνεργάζεται με σχολεία από τη Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Πολωνία.

Οι μαθητές παρακολούθησαν και δραστηριοποιήθηκαν σε εργαστήρια με τοπικούς χορούς, παραδοσιακά τραγούδια, κατασκευή παραδοσιακών οργάνων.

Συμμετείχαν σε τοπικές μπάντες και δημιούργησαν τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού του Comenius, δουλεύοντας κατά ομάδες με τους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες.

Οργανώθηκαν εκδρομές στις κοντινές περιοχές, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Valencia και την περίφημη πόλη Τεχνών και Επιστημών και εντυπωσιάστηκαν από το Ενυδρείο με το φαντασμαγορικό χορό των δελφινιών.

Το θέμα του προγράμματος «Μουσικά Πλεονεκτήματα στη Διαφορετικότητα της Ευρώπης» (M.A.D.E”) αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με συνομήλικους τους από πέντε άλλα σχολεία της Ευρώπης και να συν-δημιουργήσουν μέσα σε ένα πλαίσιο ιδιαίτερα οικείο για αυτούς : τη Μουσική.  Γιατί η  μουσική μας οδηγεί σε ωραίες σκέψεις, σε ωραία συναισθήματα. Η μουσική ομορφαίνει και γαληνεύει τον κόσμο.

 

Οι Υπεύθυνες καθηγήτριες

Καρούσου Κλαίρη

Μπαγιαμπού Μαριάννα