Αγροτικά θέματα - Φορολογία


Προς

Πρωθυπουργό Ελλάδος κο. Σαμαρά Αντώνιο

 

Φεβρουάριος 2014                                         

 

 Θέμα: «Φορολόγηση Αγροτών» 

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Συννημένα σας αποστέλλουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας των αγροτικών συνεταιρισμών του Νομού Λακωνίας για την φορολόγηση των Αγροτών.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Κε Πρόεδρε,

Σε συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Α.Σ. Λακωνίας και των Αγροτικών Συν/σμών του Νομού Λακωνίας στη Σπάρτη σήμερα 04 - 02 - 2014, αφού συζητήθηκε και αναλύθηκε λεπτομερώς ο νόμος που αφορά τη φορολόγηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθολική υπήρξε η απαίτηση όλων των παρευρισκομένων που συνυπογράφουν και το κείμενο αυτό, για:

Δίκαιη φορολόγηση των αγροτών.

Άμεση και πλήρη αναστολή της ισχύουσας εφαρμοστικής διάταξης για το τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

Συζήτηση και διάλογο του αρμόδιου Υπουργείου με τους φορείς των αγροτών, για τη διαμόρφωση ενός αντικειμενικού, δίκαιου και εφικτού τρόπου φορολόγησής των.

 

Κε Πρόεδρε,

Με την ενδεχόμενη εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, οδηγείτε την ιστορική περιοχή της Λακωνίας που τόσα έχει προσφέρει και έχει συμβάλλει στη Δημοκρατία μας και στην Ιστορία αυτού του τόπου, σε πολύ μεγάλο οικονομικό μαρασμό και τεράστια αναταραχή.

 

Κε Πρωθυπουργέ,

Στα πλαίσια λοιπόν της πρωτοβουλίας μας να σας ενημερώσουμε, απευθυνόμενοι πλέον αναγκαστικά σε Εσάς, σας δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι  δεν προτιθέμεθα να αποδεχθούμε αυτό το νόμο. Οι αντιδράσεις μας θα είναι πολλές, ισχυρές και συνεχείς, μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων που δημιουργεί ο συγκεκριμένος νόμος.

Είμαστε βέβαιοι ότι με τη προσωπική Σας παρέμβαση, δεν θα οδηγηθούμε σε αυτή την εξέλιξη και ότι με την υπογραφή Σας δεν θα έχετε επιτρέψει τον αφανισμό τελικά του αγροτικού κόσμου.

 

Κε Πρόεδρε,

Σας καλούμε να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην εφαρμογή αυτού του νόμου και των εφαρμοστικών του διατάξεων, αναβάλλοντας την εφαρμογή του και δίνοντας χρόνο για ουσιαστική διαβούλευση.

Οι αγρότες πρέπει να φορολογηθούν, δίκαια όμως.

 

Με μεγάλες προσδοκίες για τη παρέμβασή Σας

 

Η Συντονιστική Επιτροπή