Τοπικό & Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παρορείου


Το Τοπικό & Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παρορείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε τη Κυριακή 26-1-2014 το Τοπικό και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παρορείου στο κατάστημα του κ. Πανάγου Στελλάκου.

Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία και έγινε παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου, όπου και τέλεσε πιο πριν Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο πρωτοπρεσβύτερος Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, ο εφημέριος Αγίου Ιωάννου π. Δημήτριος Σταυρόπουλος, ο εφημέριος Τρύπης π. Παναγιώτης Κοκκορός, ο Διάκονος π. Ευσέβιος Ρασσιάς, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Καραχάλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Ιωάννης Καρμοίρης, Ιωάννης Σουμάκης, Ευστράτιος Βέργαδος, Τζένη Παπαστάθη, Κώστας Τσέγκος, ο πρόεδρος Νομικού προσώπου Αθλητισμού κ. Λεωνίδας Καράτζαλης, ο πρόεδρος Νομικού προσώπου Πολιτισμού κ. Μάριος Τζωρτζάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά κ. Δημήτριος Σκουρμπέλος, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Παρορείου αλλά και πολλοί φίλοι του χωριού.

Την πίτα ευλόγησε ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος και την έκοψε ο Πρόεδρος του Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής μαζί με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ Δήμητρα Μπεζεριάνου Μακελλαράκη και Δημήτριο Βύρη καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου κ.κ Ελένη Σπυριδάκου, Κωνσταντίνο Βαλκανά και Ελένη Γρηγόρη Κωνσταντοπούλου.

Τα φλουριά της πίτας κέρδισαν για το Τοπικό Συμβούλιο η κ. Δήμητρα Σπυριδάκου και πήρε ως δώρο μια ωραία φωτογραφία σε κορνίζα με την πλατεία του «Κεράμου» και για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο η Παναγιώτα Στελλάκου που πήρε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Νικολάου. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο εφημέριος Παρορείου π. Θεολόγος Γκιουζέλης λόγω ασθενείας. Τις ακολουθίες τέλεσε ο π. Λάζαρος Σκάγκος εφημέριος Μυστρά.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρος Περγαντής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς άρχοντες και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.  Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστο για την μεγάλη τιμή που τους έκανε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση τους, να έρθει να λειτουργήσει και στη συνέχεια να ευλογήσει την πίτα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος όπου συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού και Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την ωραία αυτή εκδήλωση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει ο δήμος αυτή την εποχή να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του και τα έργα του λόγω της οικονομικής κρίσης και κατάστασης που περνάει η χώρα.

Την εκδήλωση συνόδευσε με τη μουσική του και τα τραγούδια του ο καθηγητής μουσικής κ. Σαράντος Κουρτσούνης.