«Η Αρχαία Αγορά της Σπάρτης»


Με επιτυχία η ομιλία με τίτλο «Η Αρχαία Αγορά της Σπάρτης»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, η ομιλία με τίτλο «Η Αρχαία Αγορά της Σπάρτης», από τον Καθηγητή κ. Emanuele Greco, Διευθυντή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.

   Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, η Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Ε΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

   Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος, η κ. Κ. Ντουβή ως εκπρόσωπος της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο κ. Λ. Σουχλέρης ως εκπρόσωπος της 5ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η φιλόλογος κ. Μεταξία Παπαποστόλου, η οποία ανέγνωσε το πλούσιο βιογραφικό του καθηγητή κ. Greco.

   Στη συνέχεια ο σπαρτιατολάτρης καθηγητής – ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Τάραντα της Ιταλίας - αναφέρθηκε στην τοποθεσία της Αρχαίας Αγοράς και στο σύνολο της νεότερης επιστημονικής έρευνας. Προέβη δε, σε σύγκριση της Περσικής Στοάς στους Δελφούς με την αντίστοιχη στην Αρχαία Σπάρτη καθώς και του κυκλικού κτιρίου της Σκιάδας με το αντίστοιχο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.

   Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.