Σύνδεσμος των εν Αττική Λακεδαιμονίων


Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα BALL ROOM του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», έκοψαν την Βασιλόπιττα οι εν Αττική Λακεδαιμόνιοι, με σημαντική προσέλευση Μελών και Φίλων και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Νέων και με τις ευλογίες του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά εφημέριου του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος ήλθε προς τούτο από την ιδιαίτερη πατρίδα του.


Το Φλουρί της μιας Πίτας έτυχε στον κ. Αγ. Παναγάκο, και το δεύτερο στο Μέλος του Συνδέσμου κ. Δ. Κούτσαρη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Ι. Βαρβιτσιώτης, η Βουλευτής κ. Σ. Βούλτεψη, η Βουλευτής κ. Φ. Πατριανάκου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σ. Αργειτάκος, ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Μ. Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γ. Αποστολάκος και άλλες προσωπικότητες, ενώ πολλοί εκ των μη δυναμένων να προσέλθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλαν εγκάρδιες ευχές.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Μπεκιάρης, αφού απηύθυνε τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές, ανεφέρθη εν συντομία στο ενδιαφέρον και τις προσπάθειες του Συνδέσμου για την παιδεία, την κοινωνία τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για την Λακεδαίμονα για την οποία έχει διαθέσει αξιόλογα ποσά για κοινωφελή ιδρύματα και Κοινωνικο-Πολιτιστικούς σκοπούς στην περιοχή της Σπάρτης.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Χελιώτης εκάλεσε τους βραβευόμενους για την απονομή των Βραβείων των αριστούχων και νέων επιστημόνων, οι οποίοι για το 2014 είναι οι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Χελιώτη Ελένη του Δημητρίου. Διδακτορικό Δίπλωμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μπέρμινχαμ (University of Birmingham UK)

Ιωαννίδης Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου. Διδακτορικό Δίπλωμα με ΑΡΙΣΤΑ του Τμήματος Φαρμακευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Καράγιαννης Αναστάσιος του Κωνσταντίνου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παναγιωτάκου Κανέλλα του Βασιλείου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Οικονομικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Montesquieu Bordeaux IV της Γαλλίας.

Σκαρλατίνη Μαριάνθη του Νικολάου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης περί το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου. του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τεριζής Γεώργιος του Δημητρίου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (με άριστα)

Αγαλιώτη Φωτεινή του Γεωργίου. Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης Λακωνίας με ΑΡΙΣΤΑ 19,3. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ζερβάκος Σπυρίδων του Νικολάου. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μολάων Λακωνίας με ΑΡΙΣΤΑ 18.4. Εισήχθη στη Σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Σαινοπούλειο Ίδρυμα , Υβόννη Δημ. Παπαδολιά, Δέσποινα Κούτσαρη, Κώστας Μπεκιάρης, Δημήτρης Καστάνης και Δημήτρης Χελιώτης.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κυριάρχησε πολύ κέφι, ενώ στη λαχειοφόρο αγορά κληρώθηκαν πολλά και αξιόλογα δώρα.