Α’ Κατηγορία Λακωνίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Αθλητικού Σωματείου Α.Π.Ο. Ολυμπιακός Γυθείου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην από 7/1/2014  ανακοίνωση του Σωματείου Α.Ε. Σπάρτη

………………………..

Με μεγάλη έκπληξη και απορία, γίναμε μέσω Μ.Μ.Ε. του Νομού μας κοινωνοί του περιεχομένου της ειρωνικότατης και θρασυτάτης ανακοίνωσής της Α.Ε. Σπάρτης αναφορικά με γεγονότα που έχουν να κάνουν με τον μεταξύ των ομάδων μας αγώνα της Κυριακής 5/1/2104 στο Δημ. Στάδιο Γυθείου «Χαρίλαος Βασιλάκος» για το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας Λακωνίας.

Κατά το διάστημα πρίν από τον αγώνα για να μη δυναμιτίσουμε και άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα δεν θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε στο λακωνικό φίλαθλο κόσμο τις πρακτικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η διοίκηση της ομάδας της Σπάρτης, όμως τώρα πρέπει να ενημερωθούν όλοι για το πραγματικό ήθος που πρεσβεύει ο καθένας.

Την Παρασκευή 27/12/2013 μετά από πρόσκληση της Ε.Π.Σ. Λακωνίας παρευρεθήκαμε σε σε συνάντηση που έγινε στη Σπάρτη με τον πρόεδρο , το Γεν. Γραμματέα και τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Α.Ε.Σ. για να συζητήσουμε με ποιους τρόπους θα διασφαλιστεί καλύτερα η αποστολή της ομάδας της Σπάρτης και η ασφάλεια των φιλάθλων της.Μετά από μια πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση  σε καλό κλίμα από όλες τις πλευρές συμφωνήσαμε στην τακτική που θα ακολουθήσουμε για να απολαύσουν όλοι έναν αγώνα χωρίς προβλήματα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, ακολούθησε συνάντηση ανάμεσα στο Δ.Σ. του συλλόγου μας και αντιπροσωπεία των φιλάθλων μας και αφού τους ενημερώσαμε για το τι συμφωνήθηκε, υποσχέθηκαν να προσέξουν ιδιαίτερα τη συμπεριφορά τους και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο τους ζητηθεί.

Την επόμενη ημέρα και χωρίς κανένα λόγο ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία η οποία προφανώς έκανε τη δουλεία της, ότι υπάρχει καταγγελία στο Α.Τ. Σπάρτης ότι ο αλλόδαπός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Danso Lamin βρίσκεται παράνομα τη χώρα, στερούμενος άδειας παραμονής.

Η καταγγελία την οποία αργότερα μάθαμε ότι έκανε ο πρόεδρος της Α.Ε. Σπάρτης Δημήτρης Νικόλαρος, όπως ήταν φυσικό οδήγησε σε έλεγχο της άδειας παραμονής του ποδοσφαιριστή μας και δημιούργησε μια τεράστια αναστάτωση στην πόλη μας τη στιγμή μάλιστα που το παιδί αυτό δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα με τη συμπεριφορά του.

Μετά από δύο ημέρες μας γνωστοποιήθηκε ότι ο πρόεδρος της Α.Ε. Σπάρτης είχε απόστείλει στην Εισαγγελία Γυθείου και στην Αστυνομική Διεύθυνση αίτημα παρουσίας αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο γιατί υπήρχε φόβος για την ασφαλεια της ομάδας του, παρά τα όσα είχαμε συμφωνήσει από κοινού στη συνάντηση που είχε προκαλέσει η Ε.Π.Σ. Λακωνίας.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβηκε κατά την ημέρα του αγώνα.

Κατ’αρχήν είναι τουλάχιστον αστείο να μας εγκαλεί ο Δημήτρης Νικόλαρος και η διοίκησή του, οι οποίοι ακόμα πληρώνουν πρόστιμα που αποτελούν ρεκόρ ύψους πάνω από 8.000 Ευρώ συνολικά που τους είχαν επιβληθεί από την Ε.Π.Ο. κατά τη παρουσία της ομάδας του στην Δ΄ Εθνική πρίν από 3 χρόνια αποκλειστικά για πράξεις βίας. Φυσικά εκείνη η διοίκηση όταν τελείωσε το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου εξαφανίστηκε και ουσιαστικά διάλυσε τον ιστορικό σύλλογο της Σπάρτης, ο οποίος σώθηκε από τον Ηλία Κανελάκη και τους συνεργάτες του που ανέλαβαν και πλήρωσαν σιγά σιγά το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων.

Όπως είναι φυσικό η παρουσία πολυδύναμης αστυνομικής δύναμης αποδέσμευσε την ομάδα μας από την ευθύνη διαχείρισης και ελέγχου των θεατών. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κατευθύνουμε και να διαχειριστούμε εμείς τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο τη στιγμή που ήταν εκεί οι ειδικότεροι για το σκοπό αυτό. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αν είχαμε εμείς την ευθύνη τίποτε απολύτως δεν θα είχε συμβεί όπως δεν είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια όπου στο γήπεδό μας το παραμικρό ακόμα και στις παρουσίες μας στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο και στους χώρους των αποδυτηρίων όπου την ευθύνη είχαμε εμείς και οι εντεταλμένοι άνθρωποι της Ε.Π.Σ., από τη στιγμή που έφτασε η αποστολή της Α.Ε. Σπαρτης και μέχρι που αποχώρησε από το Γύθειο, κατά γενική ομολογία η φιλοξενία ήταν άψογη όπως είναι πάντοτε, και γι’αυτό δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προπονητή, του γενικού αρχηγού και των ποδοσφαιριστών της αντιπάλου.

Πραγματικά δημιουργήθηκε μια ένταση και μεμονωμένο περιστατικό βίας στην εξέδρα που κάθονταν οι φίλαθλοι της Σπάρτης. Είναι κάτι το οποίο αποδοκιμάζουμε απερίφραστα και σαν γηπεδούχοι είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολυάριθμους λάκωνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Όμως όπως αναφέρουμε και παραπάνω η ευθύνη διαχείρισης των φιλάθλων δυστυχώς δεν ήταν δική μας.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε ότι μέχρι το σημείο της επίτευξης του δευτέρου τέρματος της Α.Ε.Σ. περίπου στο 75ο λεπτό δενείχε συμβεί το παραμικρό και όλα ξεκίνησαν μετά τον προκλητικό και απαράδεκτο πανηγυρισμό του σκόρερ και τις συνεχόμενες υβριστικές φράσεις και χειρονομίες που έκαναν οπαδοί που κάθονταν στην πρώτη κερκίδα. Άρα κάθε άλλο παρά απρόκλητη ήταν η λανθασμένη επαναλαμβάνουμε αντίδραση λίγων φιλάθλων της ομάδας μας.

Προφανώς ξέχασε ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Α.Ε.Σ. να αναφέρει ότι τον αδερφό του, τη διοίκηση της ομάδας του και το Δήμαρχο Σπάρτης έσπευσε  άμεσα να προστατεύσει ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας Δημήτρης Τζανής, άλλωστε τον ευχαρίστησαν για την ενέργειά του αυτή.

Σε ότι αφορά τη διαιτησία του κ. Ανούσου θα την χαρακτηρίσουμε επιεικώς απαράδεκτη καθώς θεωρούμε ότι φάσεις όπως ο μη καταλογισμός φάουλ πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Α.Ε.Σ., η μη αποβολή του σκόρερ μετά τον απαράδεκτο και προκλητικό πανηγυρισμό του αλλά και άλλες περιπτώσεις στις οποίες δεν χρειάζεται να αναφερθούμε καθώς το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση όλων των φιλάθλων, δεν συνάδουν με την διαιτητική του αξία και συνεπώς δεν ήταν τυχαία.

Η ομάδα μας δεν πτοείται από ένα άτυχο αποτέλεσμα καιθα συνεχίσει όπως το κάνει χρόνια τώρα με τις δικές της δυνάμεις και με τους ντόπιους ποδοσφαιριστές που την έχουν οδηγήσει σε 14 τίτλους τα τελευταία 9 χρόνια με αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τελειώνωντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Την Ε.Π.Σ. Λακωνίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε στην οργάνωση του αγώνα.

Τα Μ.Μ.Ε. του νομού μας που βρέθηκαν στο Γύθειο και κάλυψαν δημοσιογραφικά τη συναντηση.

Την αστυνομία που βρέθηκε στο γήπεδο και να τους ζητήσουμε συγνώμη για τις ώρες που χάσανε.

Τους μοναδικούς, υπέροχους, δυναμικούς Γυθεάτες φιλάθλους που μας στηρίζουν όλα τα χρόνια και τους επιστρέφουμε την αγάπη μας.

Τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημ. Στάδιο Γυθείου από όλη τη Λακωνία για την παρουσία τους.

Επίσης να συγχαρούμε:

Τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και τον προπονητή μας για την προσπάθεια και την εν γένει παρουσία τους.

Τους ποδοσφαιριστές  και τον προπονητή της Α.Ε. Σπάρτης για τη νίκη τους, τους ευχόμαστε υγεία, επιτυχίες και μια διοίκηση που να τους αξίζει.

Υ.Γ. ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ:

Επειδή είναι γωστό σε όσους γνωρίζουν το λακωνικό ποδόσφαιρο ότι σαν παράγοντες είσαστε άσχετοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι ακόμα και για τη ίδια σας τη ομάδα –δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενή σας θητεία η ομάδα σας δεν διαλύθηκε χάρη σε κάποιους Σπαρτιάτες που σπεύσατε να διώξετε όταν αναλάβατε εκ νέου-  και επειδή διαφέρουν οι πρακτικές μας θα θέλαμε να σας ειδοποιήσουμε να αλλάξετε την κατάσταση υγείας της ομάδας σας η οποία δεν είναι νόμιμη καθώς δεν επιτρέπεται να είναι θεωρημένη από ειδικευόμενο ιατρό, πριν σας κάνει κανένας άλλος ένσταση.

Εμείς βλέπετε αποφασίσαμε να μην πάρουμε στα χαρτιά έναν αγώνα που δε τον κερδίσαμε στο γήπεδο και να στερήσουμε τη νίκη από εκείνους που την πέτυχαν, τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ