Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε


Εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης προς τους αγρότες της Λακωνίας


Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος ενημερώνει ότι ο Οργανισμός, μετά την  ολοκλήρωση των ελέγχων, πραγματοποίησε στις 19 Δεκεμβρίου την πληρωμή της εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης  του έτους 2013, προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας. Η πληρωμή έγινε έγκαιρα πριν την εβδομάδα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις.

Συνολικά το 2013, η Ενιαία Ενίσχυση που έχει κατευθυνθεί προς τον Νομό Λακωνίας είναι 45.502.728,63 και αφορά 20.514 Λάκωνες παραγωγούς, που αποτελούν το 99,05% όσων αιτήθηκαν την ενιαία ενίσχυση. Το ποσοστό αυτό είναι από τα μεγαλύτερα σε Πανελλαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα:

Τον Οκτώβριο διατέθηκαν 22.509.428 €

Τον Δεκέμβριο διατέθηκαν 22.993.300  €.

Μέσω της γνωστής διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησης και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης. Μεμονωμένες περιπτώσεις  παραγωγών που εμφανίζουν προβλήματα, λόγω σφαλμάτων στην αίτησή τους, θα αντιμετωπισθούν με συμπληρωματική πληρωμή που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου 2014.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συνεχίζει με συνέπεια να βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη και να τον ενισχύει αποτελεσματικά. Στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων, λειτουργώντας αποκλειστικά προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας.

                                  

Γρηγόρης  Αποστολάκος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.