Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε


Σημαντικό το κοινωνικό έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ


Στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών 2013: Αφορά στην Ευρώπη - Σε αφορά, μπες και εσύ στη συζήτηση», ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συμμετείχε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 σε ημερίδα-συζήτηση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012 κα Ρόδη Κράτσα, με θέμα: «Κοινωνία Αλληλεγγύης και δικαίωμα στην σίτιση. Συνέργειες και δυνατότητες σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και σε αυτήν συμμετείχαν  εκπρόσωποι φορέων, της Τοπικής αυτοδιοίκησης, του Συνδέσμου Eλληνικών βιομηχανιών και τροφίμων, της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΜΚΟ και πλήθος κόσμου. Τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Στην ομιλία του ο κ. Μπαμπασίδης παρουσίασε αναλυτικά με στοιχεία και πίνακες το έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων και τις προσπάθειες που γίνονται από τον Οργανισμό, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν,  προκειμένου τα τρόφιμα να φτάνουν έγκαιρα στους πραγματικούς δικαιούχους και τους φορείς υλοποίησης.

Μεταξύ άλλων τόνισε:  “Με την εθελοντική συμμετοχή της Χώρας στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αποκτά και κοινωνικό πρόσωπο διανέμοντας τρόφιμα σε περίπου 165.000 δικαιούχους και 248.000 πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Παρέχοντας συνολικά 6,700 τόνους τροφίμων και αξιοποιώντας περίπου 22.000.000 € από Κοινοτικά Κονδύλια, ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και φιλανθρωπικών οργανώσεων την δύσκολη αυτή οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται κατά την εφαρμογή του προγράμματος κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής της δωρεάν διανομής τροφίμων και ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα του Κράτους.”