Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης για τη Χρυσή Αυγή

13/12/2013

Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σημειώνονται τα εξής:

«Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται την υπόθεση φαντάζει ακόμα και στη σκέψη του πλέον νηφάλιου και ψύχραιμου πολίτη τουλάχιστον περίεργος.

Είναι σαφές, ότι ουδείς υιοθετεί ή θα μπορούσε να υιοθετήσει θεωρίες συνομωσίας.

Όμως πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, που ο λαός μας ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών και η Εκκλησία να αναλώνεται στη διακονία του με όλες της τις δυνάμεις να επιχειρείται η εμπλοκή τόσο Αυτής, όσο και λειτουργών της σε υποθέσεις, με τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν;

Εάν αυτό δεν συνιστά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τότε τι ακριβώς συνιστά;

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξής του με την πολιτική ζωή του τόπου, πολλώ δε μάλλον στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

Είναι σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον του απ’ το ξεκίνημα της διακονίας του μέχρι σήμερα και πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά του είναι η προσφορά του σε κάθε άνθρωπο μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση.

Αυτό είναι γνωστό και στο λαό της Μητροπόλεώς του, αλλά και εις οποιονδήποτε καλόπιστο ασχοληθεί με το πρόσωπό του και την πορεία του. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού.

Επομένως λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει».

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Moνεμβασίας & Σπάρτης

 

=========================================================

Πέτρος Τατούλης για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο : "Oφείλουμε να υπερασπιστούμε το μεγάλο κοινωνικό έργο ενός σημαντικού Ιεράρχη"

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «αποτελεί προσωπική μου άποψη ότι τα χέρια που απλώθηκαν από γνωστά κέντρα κατά του Ιεράρχη και τον έθεσαν στο στόχαστρο είναι κοντά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το μεγάλο κοινωνικό έργο ενός σημαντικού Εκκλησιαστικού Ιεράρχη με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τον τόπο του. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη πράο, νηφάλιο, με κοινωνικές ευαισθησίες και κυρίως με τεράστιο καινοτόμο κοινωφελές και πνευματικό έργο».

=========================================================

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα. Αδαμαντίας Τζανετέα

Ο Λακωνικός λαός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η ζωή και το έργο του Ποιμενάρχη του είναι μια συνεχής διακονία και προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο. Με έκπληξη και αγανάκτηση αντιλαμβανόμαστε μια προσπάθεια σπίλωσης του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος και την προσφορά του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Αδαμαντία Τζανετέα