ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ


«Κύκλος ομιλιών με αντικείμενο τις Πρώτες Ύλες και τις Τεχνικές Κατασκευής των Έργων Τέχνης και Τέχνεργων της Αρχαιότητας»

 (Οκτώβριος 2013- Φεβρουάριος 2014)

 Με την 6η εκδήλωση που πραγματοποιείται την ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.30 πμ, συνεχίζεται η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν

το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ»,

     το Πολιτιστικό  Ίδρυμα  Ομίλου Πειραιώς - Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και

το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης,

με την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Υπενθυμίζουμε πως οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων Τέχνης και λοιπών μνημείων,  πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, με συχνότητα, περίπου, ανά δεκαπενθήμερο, από τις αρχές Οκτωβρίου 2013 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 Δεκεμβρίου 2013, στις 11,30 π.μ., πραγματοποιείται η ομιλία του κ. Νίκου Βαβλέκα, διδάκτορα κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχει ως θέμα:

 «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟ ΚΟΣΜΟ.

                 Τεχνικές κατασκευής & γενικά χαρακτηριστικά»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

ΣΠΑΡΤΗ -  Όθωνος – Αμαλίας  129 - τηλ 27310 89315