Π.Ε Λακωνίας - Υποδομές


Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δημοπράτησε τo έργo «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΛΟΥΣ & ΛΕΗΜΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ»

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο "Αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λέημονα του Δήμου Ευρώτα Ν. Λακωνίας", με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ.

Το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμιων  οικισμών Έλους, Λέημονα και Αγίων Ταξιαρχών που χωροθετούνται στον κάτω ρου του ποταμού Ευρώτα και περιοδικά πλήττονται από  πλημμυρικά φαινόμενα.

Αφορούν την στεγανοποίηση ενίσχυση και επέκταση του υφιστάμενου αναχώματος στην ανατολική όχθη  και την κατά μήκος επέκταση του υφιστάμενου τοιχίου αντιστήριξης στην δυτική όχθη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επεσήμανε την σημασία της αντιπλημμυρικής προστασίας στο ποταμό Ευρώτα του οποίου τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σκάλας και του Έλους, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δίνει προτεραιότητα σε έργα που διασφαλίζουν την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής και στην προστασία των περιουσιών τους.