Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας


Παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία


            Την Δευτέρα 9-12-2013 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας, παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, με μοναδικό θέμα την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

            Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Καραχάλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

            Την συζήτηση άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα η οποία τόνισε ότι, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Λακωνία αντιμετωπίστηκαν άμεσα με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την συνεργασία των Δημάρχων και συμπλήρωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Λακωνίας με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν εξασφάλισαν την βατότητα του συνόλου του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου τις αμέσως επόμενες ώρες από την έναρξη των εντονότατων βροχοπτώσεων.

            Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη  έχει σταλθεί αίτημα για την κήρυξη των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών τους συμβουλίων.

            Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα και τους Δημάρχους της Λακωνίας για την συνεργασία που επέδειξαν ώστε να γίνουν οι πρώτες  άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, δήλωσε ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης.

            Κλείνοντας την σύσκεψη η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα αφού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο που προσέφερε η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Αστυνομία αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσε ότι ήδη η ΠΕ Λακωνίας έχει εισάγει στο σημερινό (9-12-2013) περιφερειακό συμβούλιο τροποποίηση του τεχνικού της προγράμματος για έργα προϋπολογισμού 300.000€ που αφορούν σε έργα αποκατάστασης ζημιών του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Λακωνίας.