Μουσικός Όμιλος Σπάρτης


Συμμετοχή μεικτής χορωδίας Μουσικού Ομίλου Σπάρτης σε συναυλία στο Ξυλόκαστρο

Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε συναυλία που διοργάνωσε η χορωδία «Φιλαρμονία» Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Ηώς» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Η συναυλία έγινε στο Ξυλόκαστρο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Εκτός από την χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης συμμετείχε η χορωδία Συλλόγου «Μακρύγιαννης» Άρτας υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Γραμματικόπουλου και η χορωδία «Φιλαρμονία» Ξυλοκάστρου υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Χασάπη.

Η χορωδία του Μουσικού Ομίλου υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Νίκου Καριώτη και με την Μαρία Βελμάχου στη συνοδεία του πιάνου, παρουσίασε ένα ποικίλο πρόγραμμα με αποσπάσματα από το έργο «GLORIA» του Antonio Vivaldi και τραγούδια σημαντικών ελλήνων συνθετών και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την άρτια εκτέλεση του προγράμματός της, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το μέγεθος της χορωδίας, η οποία έχει ξεπεράσει τα 50 μέλη, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς νέους μουσικόφιλους της πόλης μας.

Η επόμενη εμφάνιση της χορωδίας του ΜΟΣ έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 που διοργανώνεται το Μουσικό Χριστουγεννιάτικο Απόγευμα στο κέντρο ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΣ στον Αγ.Ιωάννη Σπάρτης. Η χορωδία θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ύμνους αλλά και έντεχνο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας

                                   Μαρία Παπαδάκη                                Δήμητρα Κατσώλα