Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Δήμου Σπάρτης


Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Δήμου Σπάρτης Λακωνίας

 

Προς

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Κοινοποίηση  - Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Κύριο Αντώνη Σαμαρά

Υπ’ όψιν

Κύριο Δημήτρη Κανελλόπουλο

- Υπουργό κύριο Γιάννη Μιχελάκη

5/12/2013

Θέμα: «Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα και Μοριοδότηση των Σχολικών Φυλάκων»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

            Οι Σχολικοί Φύλακες σε συνέχεια της επιστολής μας με αρ. πρωτ. 11/20-08-13 στην οποία απαξιώσατε να μας απαντήσετε (προφορικά μας παραπέμψατε στο ΑΣΕΠ).

 Στην επιστολή μας προς το Α.Σ.Ε.Π. με αρ. πρωτ. 15/23-09-13 και της απαντήσεως της Ανεξάρτητης Αρχής με αρ. πρωτ. 14385/16-10-13 στην οποία επισυνάπτεται το υπ’ αριθμ. 13651/04-10-13 έγγραφο του Προέδρου του Ά Τμήματος (β΄ σύνθεση) του ΑΣΕΠ (μας παρέπεμψαν στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης!) αδιαφορώντας για το σύνολο των δικών του αποφάσεων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004.

Διαβάζοντας την επιστολή – γνωμάτευση του βουλευτή και Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κύριου Προκόπη Παυλόπουλου από  τις 05/08/13 σχετικά με την νομιμότητα του Π.Δ. 164/2004 και την εγκυρότητα της μετατροπής των συμβάσεών μας, μετά από τον έλεγχο και την έγκριση του ΑΣΕΠ επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί μας.

Μετά τις συνεχόμενες συναντήσεις των εκπροσώπων των Σχολικών Φυλάκων μαζί σας, με το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Υπουργείο Εσωτερικών, των άλλων Υπουργείων και με την ΚΕΔΕ, όλοι μας παραπέμπουν σ’ εσάς, λέγοντας: «ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφασίζει»!

Λαμβάνοντας υπόψη τις δημόσιες δηλώσεις σας, όπως αυτή που έγινε στις 30/07/13 στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1: «Όσοι μπήκαν στο δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες δεν κινδυνεύουν».

Γνωρίζοντας ότι έχετε λάβει γνώση εσείς, το Πρωθυπουργικό Γραφείο, και οι υπόλοιποι Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης,  όλη τη διαδικασία και την ορθότητα της εισαγωγής των Σχολικών Φυλάκων στη Δημόσια Διοίκηση και έχοντας στα χέρια σας τις έγγραφες προτάσεις μας, τις οποίες δεν τις έχετε αξιοποιήσει ακόμα!

Την παραδοχή εσάς προσωπικά, των υπολοίπων Υπουργών αλλά και του Πρωθυπουργικού Γραφείου  στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Σχολικών Φυλάκων, ότι έχουμε δίκιο στα αιτήματά μας και ότι ήταν άδικη η οριζόντια κατάργηση της ειδικότητάς μας, η οποία προέκυψε χωρίς καμία αξιολόγηση, (κατά δήλωσή σας βασιστήκατε στις προφορικές προτάσεις ορισμένων δημάρχων!)  σας καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για την διόρθωση αυτής της αδικίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις φωτογραφικές Κ.Υ.Α. τόσο για την Δημοτική Αστυνομία, όσο και για τους υπαλλήλους του Υπουργείου σας, αλλά και τις δηλώσεις των άλλων Υπουργών, των υπηρεσιακών παραγόντων, του ΑΣΕΠ, ότι εσείς αποφασίζεται για το ποιοι, πόσοι, που και πότε θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για εμάς, αποδεικνύεται ότι έχετε στοχοποιήση τους νόμιμα εργαζόμενους Σχολικούς Φύλακες και τους έχετε τοποθετήσει στο ράφι των απολύσεων.

Γιατί αυτή η εμμονή κατά των σχολικών φυλάκων; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται με την απόλυσή μας; Ποιοι βολεύονται με την απομάκρυνσή μας;

Είμαστε ήδη στον πέμπτο μήνα της «διαθεσιμότητας – κινητικότητας» και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά, για τη δυνατότητα μετακίνησής μας σε άλλες θέσεις εργασίας. Στο τέλος θα μας πείτε ότι δεν υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος; Τι κάνατε το προηγούμενο διάστημα;

Οι πρόσφατες προφορικές ανακοινώσεις σας, για απορρόφηση 300 συναδέλφων στο Υπουργείο Υγείας και άλλοι 100 στο Υπουργείο Πολιτισμού, δεν καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και θεωρούμαι ότι είναι στάχτη στα μάτια, για να μας αποφύγετε.

Οι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύουν ότι, το μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, όταν αυτό οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόλυση και όχι στη μετακίνησή τους σε κενά των δημόσιων υπηρεσιών, όπως ο νόμος ορίζει.

Γιατί γίνονται φωτογραφικές Κ.Υ.Α. για συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων και δεν δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο των 12.500 «διαθέσιμων» να απορροφηθούν ανάλογα τα προσόντα τους στα κενά και τις υπηρεσιακές ανάγκες του δημοσίου;

Οι  άστοχες και προκλητικές τοποθετήσεις σας μέχρι σήμερα, οι οποίες μας προσβάλουν ως νόμιμα εργαζόμενους Έλληνες πολίτες, θίγουν την εργασιακή, προσωπική αλλά και την οικογενειακή αξιοπρέπειά μας, και μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Οι αποδείξεις που έχετε στα χέρια σας, για την νομιμότητά μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, το οποίο κι εσείς έχετε αναγνωρίσει, σας υποχρεώνει να αποκαταστήσετε την ολοφάνερη αδικία που εφιστάμεθα, από λανθασμένες προφορικές εκτιμήσεις κάποιων δημάρχων (άραγε ποιοι είναι αυτοί;), τις οποίες χωρίς να τις ελέγξετε, τις υιοθετήσατε μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσα σε μία νύχτα!

Άραγε έχετε το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να διορθώσετε το λάθος σας;

Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, θα είστε υπεύθυνος για ότι συμβεί σ’ εμάς και τις οικογένειές μας.

Φυσικά, αυτό δεν απαλλάσσει κι όλους αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους στην κατάργηση της ειδικότητάς μας, χωρίς λόγο και αιτία, με την ψήφιση του ν. 4172/13 και την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε για άλλη μια φορά, τα αιτήματά μας και τις προτάσεις μας, γνωρίζοντας, ότι όλα αυτά είναι εφικτά να πραγματοποιηθούν, αν και εφόσον θέλετε και πιστεύεται στην ισονομία και την αξιοκρατία.

Οι σχολικοί φύλακες είναι όλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) και αρκετοί από αυτούς έχουν πτυχία Π.Ε. και Τ.Ε. όπως και γνώσεις ξένων γλωσσών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ζητάμε:

 1. Εργασία για  τους σχολικούς φύλακες, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, σε υπηρεσιακές ανάγκες του  δημόσιου τομέα, ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μας
 2. Μοριοδότηση  στην κατηγορία, «ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ» γνωρίζοντας ότι το Π.Δ. 164/2004 είναι σε ισχύει και προϋποθέτει τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.
 3. Ενδοδημοτική – διαδημοτική κινητικότητα και για τους σχολικούς φύλακες, όπως θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους, σε πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες
 4. Αναγνώριση της πενταετίας 2001 – 2006 (πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας χωρίς ένσημα) ως συνταξιοδοτικός χρόνος
 5. Έγκριση των τεκμηριωμένων υπηρεσιακών αναγκών των δήμων  και των περιφερειών, οι οποίες έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Εσωτερικών,  με μετακίνηση των Σχολικών Φυλάκων για την κάλυψη των θέσεων αυτών με σύσταση  Κοινής Υπουργικής Απόφασης ανάμεσα στα  Υπουργεία  Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης
 6. Δημιουργία ανάλογων Κ.Υ.Α. (π.χ. Δημοτική Αστυνομία) για απορρόφηση σε άλλα Υπουργεία όπως το Παιδείας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Υγείας
 7. Κανένας αποκλεισμός από την κινητικότητα των σχολικών φυλάκων 

Προτείνουμε :

 1. να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα ή να προηγούνται οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και όσες οικογένειες έχουν μόνο ένα εισόδημα (ο/η σύζυγος του υπαλλήλου που είναι σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα να είναι άνεργος/η)
 2. να αναγνωριστούν το πέντε έτη του προγράμματος (2001-2006) ως συντάξιμα ώστε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός σχολικών φυλάκων (περίπου 500-600) να συνταξιοδοτηθούν.
 3. να μετακινηθούμε σε άλλες υπηρεσιακές ανάγκες του δημοσίου οι υπόλοιποι (περίπου 1400-1500), σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μας, με ανάλογες Κ.Υ.Α. στις παρακάτω υπηρεσιακές ανάγκες:
 4. στο Υπουργείο Εσωτερικών στις Περιφέρειες, στα κέντρα μεταναστών και τους Δήμους με Ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα ως ΔΕ Φύλακες – Επόπτες δημοτικής περιουσίας, ΔΕ κλητήρες, ΔΕ διοικητικοί, ΔΕ Γραμματείς
 5. στο Υπουργείο Παιδείας ως ΔΕ Επιστάτες – Κλητήρες – Φύλακες, ΔΕ Γραμματείς σύμφωνα με το ν.1566/1985 άρθρο 19 παρ. 6 και 7 (σύμφωνα με το Υπουργείο οι πραγματικές ανάγκες ξεπερνούν τις 2.000 θέσεις εργασίας)
 6. στο Υπουργείο Πολιτισμού ως ΔΕ Αρχαιοφύλακες, ΔΕ Νυχτοφύλακες, με ιδιαίτερο προσόν την εμπειρία μας των 13 ετών στη φύλαξη σχολικών κτιρίων (σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Π.Ε.Υ.Φ.Α. στις 29/11/13 οι ανάγκες των αρχαιοφυλάκων – νυχτοφυλάκων φτάνουν τις 1150 κενές θέσεις εργασίας)
 7. στο Υπουργείο Υγείας ως ΔΕ Τραυματιοφορείς, ΔΕ Διασώστες με αντίστοιχη εκπαίδευση
 8. στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως ΔΕ Φύλαξης, ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης με αντίστοιχη εκπαίδευση (όπως και η Δημοτικοί Αστυνομικοί).

Το καλοκαίρι δεν ξέρατε ή σας είχαν παραπλανήσει… το φθινόπωρο ενημερωθήκατε και  μάθατε την αλήθεια! Εδώ και τώρα λύση για να έρθει η άνοιξη στις καρδιές των οικογενειών μας… μετά το χειμώνα της διαθεσιμότητας«Οι Σχολικοί Φύλακες δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα κανενός… για τις ελλείψεις και παραλείψεις των ανεύθυνο-υπεύθυνων!»

ΔΩΣΤΕ   ΜΑΣ   ΠΙΣΩ   ΤΗΝ   ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ   ΜΑΣ   ΚΑΙ   ΜΗΝ   ΜΑΣ   ΟΔΗΓΕΙΤΕ   ΣΤΗΝ   ΑΠΩΛΕΙΑ   ΤΩΝ   ΣΠΙΤΙΩΝ   ΜΑΣ   ΚΑΙ   ΤΗΣ   ΙΔΙΑΣ   ΜΑΣ   ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!

Ο  ΑΓΩΝΑΣ   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ   ΜΕΧΡΙ  ΤΕΛΙΚΗΣ  ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ!

 

 

     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΣΟΥΜΑΚΗΣ ΣΥΜΕΩΝ                                                     ΚΟΥΦΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ