Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες 2019


Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες 2019

Ο Δήμος Σπάρτης είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετάσχει, για μια ακόμη φορά, στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στην Ούφα της Ρωσίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.), από την Τετάρτη 10 Ιουλίου έως το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019.

Συμπεριελήφθη, μάλιστα, μεταξύ των 100 δήμων παγκοσμίως και μεταξύ των πέντε ελληνικών εκπροσώπων, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών».

Στην 53η φετινή διοργάνωση, την αποστολή συγκρότησαν δέκα αθλητές από το στίβο, την ελληνορωμαϊκή πάλη, την κολύμβηση και το beach volley. Στις σημαντικότερες διακρίσεις συγκαταλέγονται η 4η θέση των αγοριών στο beach volley, η 6η θέση των κοριτσιών στα 800 μ. και η 13η θέση των κοριτσιών στη σκυταλοδρομία 4Χ100.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες λαμβάνουν τη μορφή παιδικής Ολυμπιάδας, ενώ διεξάγονται ετησίως, με κεντρικό σύνθημα «Αθλητισμός- Δικαίωμα όλων των παιδιών». Προβάλλουν θεμελιώδεις αξίες και αρετές στους νέους, όπως τη σημασία του Αθλητισμού, ως αναπόσπαστο τμήμα ενός υγιούς τρόπου ζωής, τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα, το ιδανικό του «ευ αγωνίζεσθαι» και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αθλητική διαπαιδαγώγησή τους.

=====