Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, προσήχθησαν πενήντα ένα (51) και έγινε έλεγχος σε εκατόν εβδομήντα (170). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι (220) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις. Εξιχνιάστηκαν μία (1) υπόθεση ληστείας και δύο (2) υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά οκτώ (8) ημεδαπών ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 4/12/2013, από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα (170) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκατρείς (113) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια είκοσι (220) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα ένα (51) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και τριάντα τρία (33) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά (7) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Δύο (2) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ), για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπού και δύο περιπτώσεις κλοπών σε κατάστημα και οικία, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία και σε βάρος έξι (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας από 13 έως 38 ετών, για κλοπή, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν εβδομήντα μία (71) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.