Δήμος Μονεμβασίας


Επιστολή Τριχείλη προς τους Βουλευτές Ν. Λακωνίας

Μολάοι, 14 Νοεμβρίου 2013

κ.κ.  Βουλευτές,

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη εχθές στα Παπαδιάνικα, με θέμα «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων-Φορολογία Αγροτεμαχίων», εκφράσθηκε καθολικά η αντίθεση των παρευρισκομένων για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος ξεκίνησε σαν έκτακτος φόρος (χαράτσι) και καθιερώνεται ως μόνιμος, ενσωματώνοντας και τους άλλους φόρους στα ακίνητα.

Καθολική ήταν η αντίθεση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, καθώς και για τους επιμέρους συντελεστές υπολογισμού της.

Επίσης από όλους τονίσθηκε η αναγκαιότητα μείωσης των Αντικειμενικών Αξιών.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι είναι άδικη κάθε άλλη φορολογία, πλην αυτής που βασίζεται σε ότι αποφέρει εισόδημα.

Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει σχεδόν όλοι οι Δημότες μου, όπως προκύπτει από πολλές συζητήσεις και επαφές.

Αμφισβητήθηκε από εμένα εκτός των άλλων, και το ύψος του ποσού των 2,9 ευρώ που προσδοκά η κυβέρνηση να εισπράξει από τον ΕΝΦΑ, διότι θεωρώ ότι είναι εντελώς αντιαναπτυξιακό. Με αυτό τον τρόπο θα καταστραφεί εντελώς η αξία της ακίνητης περιουσίας και η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, θα έπρεπε η κυβέρνηση το ποσό αυτό να το καλύψει με άλλους τρόπους, έστω και με δανεισμό.

Περιμένουμε από εσάς να μεταφέρετε τη δυσαρέσκεια των δημοτών, καθώς και να παρέμβετε ανάλογα κατά τη διαδικασία κατάρτισης του νόμου και της ψήφισής του.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

===============================

Εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου στην Τοπική Κοινότητα του Ασωπού

Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου στην Τοπική Κοινότητα του Ασωπού, στο οποίο έχουν κατασκευαστεί γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο οποίος και εγκαινίασε το νέο Αθλητικό Κέντρο, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες του αθλητισμού, δημότες και φίλαθλοι.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο ιστορικό κατασκευής του γηπέδου, καθώς και της ομάδας.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, ακολούθησε  ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του Δήμου Μονεμβασίας ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΩΠΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας Λακωνίας.

 O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

============================

Εκπόνηση διερευνητικής μελέτης από το ΕΛΚΕΘΕ για την εκτίμηση των επιπτώσεων στον πυθμένα του κόλπου των Βατίκων από την αγκυροβολία δεξαμενόπλοιων.

Μετά από αίτημα και συνεννόηση με το Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κας Τζανετέα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε πίστωση 49.000,00 € για την εκπόνηση διερευνητικής μελέτης από το ΕΛΚΕΘΕ,  για την εκτίμηση των επιπτώσεων στον πυθμένα του κόλπου των Βατίκων από την αγκυροβολία δεξαμενόπλοιων.

Έτσι εκπληρώνουμε τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει με την αριθ. 158/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αγκυροβολία των πλοίων στον όρμο των Βατίκων, ως προς την εκπόνηση της ανωτέρω μελέτης. 

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την αντιμετώπιση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

============================