Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - Υποδομές.


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  δημοπράτησε τo έργo "Ολοκλήρωση του Δρόμου Παράκαμψης Σπάρτης, τμήμα Σκούρα - Πυρί", Προϋπολογισμού 19.650.000 €

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο " Ολοκλήρωση του δρόμου παράκαμψης Σπάρτης τμήμα Σκούρα - Πυρί " με προϋπολογισμό 19.650.000,00 ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007 - 2013".

Σύμφωνα με την διακήρυξη η διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να είναι 540 ημέρες (18 μήνες) από την συμβασιοποίηση του έργου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος  του 2015.

Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ το έργο θεωρείται συμπληρωματικό στο υπό κατασκευή κλάδο του Αυτοκινητόδρομου Μορέα Λεύκτρο-Σπάρτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την δημοπράτηση του έργου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε φρόντισε να δοθεί η κατάλληλη λύση προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο Λακωνικό λαό.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα διευκολυνθεί με ασφάλεια  η πρόσβαση προς την νότια Λακωνία  και   ταυτόχρονα θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος  στο κέντρο  της Σπάρτης από τα διερχόμενα οχήματα.