Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, προσήχθησαν σαράντα ένα (41) και έγινε έλεγχος σε εκατόν ογδόντα πέντε (185)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια δέκα (210) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 28.11.2013 από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα πέντε (185) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι δύο (122) ήταν ημεδαποί και εξήντα τρία (63) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δέκα (210) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα ένα (41) άτομα, από τα οποία δεκατέσσερα (14) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι (6) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος.
  • Δύο (2) ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν πενήντα έξι (56) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.