Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας


Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, πραγματοποίησε μία πολύ σημαντική ανοικτή πολιτική εκδήλωση στη Σπάρτη.  

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, πρώην Βουλευτής Σερρών, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο κ. Τζελέπης είναι ο σημερινός Υποδιοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, κ. Ηλίας Στρατηγάκος, πρώην Γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής, πρώην υποψήφιοι Βουλευτές Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μέλη των Συντονιστικών των Δημοτικών Οργανώσεων του Νομού, εκπρόσωποι της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας και πολλοί Φίλοι και Μέλη του Κινήματος.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, κ. Νίκος Ι. Κουφός και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο  κ. Τζελέπης, ο οποίος, στο πρώτο μέρος της ομιλίας του, ανέλυσε την πολιτική κατάσταση και τη μέχρι τώρα πορεία της χώρας και τις μνημονιακές υποχρεώσεις της, τονίζοντας ότι :

« Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι επόμενες που στηρίχθηκαν από τον πολιτικό φορέα μας, με τις δικές μας επιλογές και με τις θυσίες του ελληνικού λαού, απέφυγε η χώρα την ασύντακτη χρεοκοπία και τις καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες θα βιώναμε όλοι με τον πιο επώδυνο τρόπο στην καθημερινότητά μας. Δεν είναι δυνατόν να απολογούμαστε σήμερα εμείς, που κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και δυο χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επερχόμενο εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχουμε χάσει το ιδεολογικό μας στίγμα και δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για αναγκαία συμβίωση εθνικής ανάγκης. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ισότιμα και συζητά με όλους, αρκεί να το σέβονται και οι άλλοι. Όμως τώρα, έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την αντεπίθεση της δημοκρατικής παράταξης. »

Στο δεύτερο μέρος του λόγου του, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε σε αγροτικά θέματα, στη νέα Κοινοτική Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αλλαγές που φέρνει για τους Έλληνες αγρότες, για τους παραγωγούς των μεγάλων και των μικρών καλλιεργειών, για τις επιδοτήσεις και την κατανομή τους ανά Νομό, για τους νέους παραγωγούς και την πράσινη ενίσχυση.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη ομιλία του  κ. Γρηγοράκου, ο οποίος αναφέρθηκε στα κυριότερα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και τόνισε ότι : « Η χώρα μας όπως και η παράταξή μας, χρειάζονται χρόνο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, και να βρούνε το βηματισμό τους για μια πορεία προς τα εμπρός, προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. »

 Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Τζελέπη να οργανωθεί από τον ΟΓΑ μια συνάντηση ώστε να τεθούν οργανωμένα, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του τόπους μας και να αναζητηθούν οι αναγκαίες λύσεις τους. Άλλοι αγρότες και βιοκαλλιεργητές που συμμετέχουν και στα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών της Λακωνίας, έθεσαν σχετικά ζητήματα, όπως η φορολόγηση αγροτεμαχίων, οι επιδοτήσεις, τα βιολογικά προϊόντα, οι νέοι αγρότες, η χρηματοδότηση από τράπεζες, οι συντάξεις και η ασφάλιση αγροτών στον ΟΓΑ, οι οφειλές και οι ρυθμίσεις των ασφαλισμένων, ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις, ασθένειες φυτών, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα στις καλλιέργειες της νότιας Λακωνίας κ. ά..

Ο κ. Τζελέπης, στη δευτερολογία του, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα συναντηθεί θεσμικά με τους Νέους Αγρότες της Λακωνίας και έδωσε πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που είχαν διατυπωθεί από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Νίκος Ι. Κουφός, ο οποίος ευχαρίστησε τα Μέλη και τους Φίλους για τη μεγάλη και ενεργή συμμετοχή τους σε δύο πολιτικές εκδηλώσεις στο διάστημα ενός μηνός, καθώς και τον κ. Γρηγοράκο για την κάλυψη των δαπανών των ανοικτών πολιτικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία.