Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα, προσήχθησαν τριάντα ένα (31) και έγινε έλεγχος σε εκατόν πενήντα πέντε (155)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν σαράντα επτά (147) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και κλοπών οχημάτων, στην περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά τεσσάρων (4) ημεδαπών ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 24.11.2013, από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα πέντε (155) άτομα, εκ των οποίων ενενήντα επτά (97) ήταν ημεδαποί και πενήντα οκτώ (58) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν σαράντα επτά (147) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα ένα (31) άτομα, από τα οποία εννέα (9) ήταν ημεδαποί και είκοσι δύο (22) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Τρεις (3) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και όχημα, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, στην περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών  ΡΟΜΑ, ηλικίας 16, 22, 16 και 24 ετών, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν είκοσι μία (21) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση της Νομοθεσίας Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.