Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων "Οι Μύλοι".


 

Εκδήλωση,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου - ,πραγματοποίησε ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων "Οι Μύλοι" την Κυριακή 12/12/2010 στους Μολάους. Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών ήταν εκεί για να υποδεχτούν και να παίξουν με τους μικρούς μας φίλους. Ήταν μία ακόμη όμορφη πρωτοβουλία του συλλόγου, που δεν λείπει ποτέ από την πολιτιστική ζωή των Μολάων,γι'αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στη δασκάλα κα. Φανή Κολλιάκου-Κουτράκου,αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.
Πόσες φορές έχουμε πει πως όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί;Πόσες φορές έχουμε παραδεχτεί πως τα παιδιά είναι το μέλλον μας;Πόσο όμως φροντίζουμε αυτό το μέλλον; Με αφορμή τη σημερινή μέρα,ας προβληματιστούμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι για τις ευθύνες μας απέναντί τους...

 

Δείτε την εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Όμίλου Μολάων "Οι Μύλοι"

 

 

 

Χρόνια Πολλά UNICEF!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου - που συμπίπτει με τα γενέθλια της UNICEF (ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946) η οργάνωση επισημαίνει την ανάγκη της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και σήμερα, σε όλο τον κόσμο:
• Πάνω από 22.500 παιδιά την ημέρα χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως έλλειψη εμβολίων, χρήση ακάθαρτου νερού, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή.
• 158 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 5-14 ετών, εργάζονται συχνά σε σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες.
• Από 980.000 έως 1.250.000 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) πέφτουν θύματα trafficking.

Παρόλα αυτά χάρη στις παρεμβάσεις της UNICEF, σώζονται σήμερα 2.500.000 παιδιά το χρόνο από βέβαιο θάνατο, ενώ παρακολουθούν το σχολείο εκατομμύρια περισσότερα παιδιά απ' ότι πριν από 10 χρόνια. Έχει επίσης επικυρωθεί από το σύνολο σχεδόν των χωρών της ανθρωπότητας η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η Ελλάδα, θέτει τα ελάχιστα επίπεδα κάτω από τα οποία καμιά χώρα δεν πρέπει να πέφτει.

Αυτό επιβάλλει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία, όπως και κάθε ένας που ασχολείται ή επηρεάζει τη ζωή των παιδιών, να λαμβάνουν πρώτα υπόψη το ύψιστο συμφέρον των παιδιών.

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF αναπτύσσει σειρά δραστηριοτήτων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού:
• Στα σχολεία θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
• Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Δεκέμβρη στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens (Ανθούσα) στις 12.00, έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα τα παιδιά του κόσμου.

 

 

 

 


To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 19214 φορές  (Εως 21/1/2011, 11:00 μ.μ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).