Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, προσήχθησαν είκοσι εννέα (29) και έγινε έλεγχος σε διακόσια εξήντα ένα (261)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια σαράντα πέντε (245) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν έντεκα (111) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και κλοπών οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα και της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά έξι (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ

Κατασχέθηκαν περίστροφο, φυσίγγια, ποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 15.11.2013, από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα ένα (261) άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα εννέα (189) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα δύο (72) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια σαράντα πέντε (245) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα, από τα οποία έντεκα (11) ήταν ημεδαποί και δεκαοκτώ (18) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά (7) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, για πλαστογραφία και γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στην χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν, έξι (6) συνολικά κλοπές και κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα και της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός (1)  25χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ και σε βάρος πέντε (5) συνολικά ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν εκατόν εννέα (109) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Περίστροφο.
  • Τέσσερα (4) φυσίγγια.
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -14,7- γραμμαρίων.
  • Ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.